На ринки у Херсонській області не допустили до реалізації овочі та баштанні з перевищенням вмісту нітратів.
Про це повідомляють у пресслужбаі Держпродспоживслужби.
У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 18 по 27 липня 2020 року проведено 925 досліджень рослинної продукції . Під час яких було виявлено 15 випадків перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів.
Перевищення вмісту ГДК було зафіксовано: буряк – 6 випадків; кабачки – 2 випадки; помідори – 1 випадок; дині – 6 випадків. У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі та бахчові не допущені до реалізації.
ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг
agroconf.org