Аграрний тиждень. Україна
» » Понад $9 млрд заробила Україна в сезоні-2019/20 на експорті зерна – Горбачьов
» » Понад $9 млрд заробила Україна в сезоні-2019/20 на експорті зерна – Горбачьов

Понад $9 млрд заробила Україна в сезоні-2019/20 на експорті зерна – Горбачьов






Україна в 2019/20 МР реалізувала на зовнішні ринки зерна на $9 млрд, що стало другим у світі показником після США. Про це 20 серпня сказав Микола Горбачьов, президент Української зернової асоціації в рамках конференції АПК-Інформ «GMD Conference 2020: Summer Edition».

«Україні, звичайно, потрібно розвивати продаж продукції з доданою вартістю. Однак надії на те, що в найближчі 5-10 років в Україні трапиться якийсь прорив у зернопереробній галузі – марні. Адже для того щоб експортувати борошно або макарони, треба чітко розуміти, чого від нас хочуть. А ось вирощувати і продавати зерно ми будемо завжди», – вважає він.

М. Горбачьов зазначив, що УЗА прогнозує урожай зернових і олійних культур в поточному сезоні на рівні 96,7 млн тонн, експорт – 58 млн тонн.

«За останні 2 тижні погіршився стан посівів кукурудзи, тому ми очікуємо зниження її врожаю десь на 3 млн. Але навіть якщо ми зменшимо виробництво зернової до 33 млн тонн, це все одно буде урожай №3 за всю історію України. Говорити, що все погано, – не варто», – пояснив президент УЗА.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Україна може вдвічі збільшити врожайність пшениці – експерт
  • УЗА покращила прогноз врожаю та експорту зерна в новому сезоні
  • Європейський ринок та ринки Азії – це найбільш привабливі напрямки експорту зерна з України – президент УЗА
  • УКРАЇНА ВЖЕ ДО 2022 РОКУ БУДЕ ВИРОЩУВАТИ БІЛЬШЕ 100 МЛН ТОНН СІЛЬГОСППРОДУКЦІЇ
  • Україна експортує 50 млн тонн зернових і олійних культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.