Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів
» » В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів

    В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів


    В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів

    Херсонські фермери намагаються запатентувати місцеві сорти кавуна, які здатні витримувати +70 °С на ґрунті.

    Про це повідомляє ТСН.

    Щоб запатентувати херсонський кавун — місцеві фермери створили асоціацію. Тепер географічне зазначення повинна затвердити Єврокомісія. Вона об’єднає вісім місцевих сортів. Тих, які здатні витримати +70 °С на ґрунті.

    «Потрібно, щоб туристи їхали до Херсона за кавунами, як до Франції за шампанським і Рокфором — тут згадали про ще один унікальний продукт — бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі», — йдеться у повідомленні.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На Херсонщині почали збирати перші кавуни
  • Українські виробники кавунів об’єдналися в асоціацію
  • Назву «херсонський кавун» хочуть запатентувати
  • В Україні продовжують зростати ціни на кавуни
  • Ранніх херсонських кавунів не буде

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів


В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів

Херсонські фермери намагаються запатентувати місцеві сорти кавуна, які здатні витримувати +70 °С на ґрунті.

Про це повідомляє ТСН.

Щоб запатентувати херсонський кавун — місцеві фермери створили асоціацію. Тепер географічне зазначення повинна затвердити Єврокомісія. Вона об’єднає вісім місцевих сортів. Тих, які здатні витримати +70 °С на ґрунті.

«Потрібно, щоб туристи їхали до Херсона за кавунами, як до Франції за шампанським і Рокфором — тут згадали про ще один унікальний продукт — бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі», — йдеться у повідомленні.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • На Херсонщині почали збирати перші кавуни
  • Українські виробники кавунів об’єдналися в асоціацію
  • Назву «херсонський кавун» хочуть запатентувати
  • В Україні продовжують зростати ціни на кавуни
  • Ранніх херсонських кавунів не буде

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.