Херсонські фермери намагаються запатентувати місцеві сорти кавуна, які здатні витримувати +70 °С на ґрунті.
Про це повідомляє ТСН.
Щоб запатентувати херсонський кавун — місцеві фермери створили асоціацію. Тепер географічне зазначення повинна затвердити Єврокомісія. Вона об’єднає вісім місцевих сортів. Тих, які здатні витримати +70 °С на ґрунті.
«Потрібно, щоб туристи їхали до Херсона за кавунами, як до Франції за шампанським і Рокфором — тут згадали про ще один унікальний продукт — бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі», — йдеться у повідомленні.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org