Аграрний тиждень. Україна
» » Швейцарія допоможе фінансово органічній торгівлі України
» » Швейцарія допоможе фінансово органічній торгівлі України

Швейцарія допоможе фінансово органічній торгівлі України


Швейцарія допоможе фінансово органічній торгівлі України

Уряд Швейцарії фінансуватиме проєкт “Органічна торгівля заради розвитку”, мета якого — збільшення експорту органічної продукції та розвиток внутрішнього ринку в Україні.

Про це розповіла менеджер проєкту “Органічна торгівля заради розвитку” Міжнародної федерації органічного сільськогосподарського руху (IFOAM) Силке Уленброк під час конференції “Органік: знання, досвід, результат”.

За її словами, проєкт діятиме до 2023 року і спрямований на стимулювання попиту на продукти органічного сільського господарства в Східній Європі. Для цього потрібне значне збільшення органічного експорту, а також розширення внутрішніх ринків. В проєкті, крім України, беруть участь Сербія і Албанія.

“Проєкт складається з декількох компонентів — формування вигідного і ефективного виробничо-споживчого ланцюжка. У центрі першого компонента — публічно-приватне партнерство, в ході якого імпортери та експортери можуть подавати свої ідеї та пропозиції. З їх числа будуть відібрані кращі, і почнеться їх реалізація спільно зі швейцарськими партнерами”, — зазначає Силке Уленброк.

За її словами, плануються кампанії з підвищення обізнаності споживачів, виробників: удосконалення навичок лідерів сектору — зв’язок виробників з ринками, підтримка з питань сертифікації, обмін досвідом.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Інна Мєтєлєва обговорила з представниками німецько-українського проєкту щодо органічного землеробства пропозиції подальшої співпраці
  • Україна та Швейцарія розробили програму розвитку торгівлі з високою доданою вартістю
  • Держпродспоживслужба взяла участь у заходах щодо органічного виробництва
  • Держсільгоспінспекція взяла участь у міжнародній виставці органічних продуктів "БіоФах"
  • Учасники ринку стурбовані зростанням кількості псевдоорганічної продукції в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.