Обладнання європейського виробництва незабаром поповнить матеріально-технічну базу Красилівської цукроварні. Зокрема, закуплено та найближчим часом буде монтуватися 2 вакуум-апарати, які стануть основою впровадження 3-продуктової схеми виробництва цукру.
Про це повідомляє «A'SPIK Group» на своїй =68.ARAFIrV3XV4hnYGfwXZ9HVLh_KqWENocwLr2ZJ_dVrEY8gCBmQqNW46WDUL3ifHp-0XTr1CGcus_ee5HgnwL3edb4mJVyd9QROWZQG8LL3Muklx5owcxP8azf_lqxEJxkKA61YT7ke08ExJZC38jaZl9NavSnEW1CYHoDAAC0yiH69B-RBPdskXRgLMd3sBsWUlx0qX--i4hnjIPsLtfqNXWSjAYsG5NrlpjD9SrTTAS45yug3eEoXOPIxSioZ407u7-OGKx0e6jshe3vWJCncphiJR_X4z-2df4dywdjUmsA3SWiO4Vc90EljowM9nmPYj9FuY_4pO4SZ5QdfZ2quv1sKEzPonvww76vgPovA_dwzqve9Q3hA]Фейсбук-сторінці.
Раніше в Красилові використовувалася спрощена методика обробки цукрових буряків. Вона передбачала 2 фази вилучення кристалів цукру, відповідно, кормова меляса містила значну кількість солодких залишків.
Завдяки закупленим сучасним вакуум-апаратам вдасться значно збільшити ступінь вилучення цукру з сиропу. Циркулятори, передбачені їх конструкцією, примусово перемішуватимуть густу рідину. Зелена та біла патоки, утворені внаслідок фугування центрифугами, двічі проходитимуть повторну обробку, що дозволить уникнути втрат.
Обладнання, що їде з Європи, пройшло стартове робоче випробування на цукрозаводі м. Орадея (Румунія) та показало відмінні результати. Після доставки в Красилів та повноцінних монтажних робіт воно стане частиною лінії з виробництва білого золота краю.
Така реконструкція стала можливою завдяки згуртованим процесам цукрової галузі на Хмельниччині. Тріо цукрових заводів Групи компаній A’SPIK Group, об’єднавшись в мережу, збагачують один одного набутим досвідом та секретами ефективності.
Безумовним лідером з впровадження технологій є Старокостянтинівський завод, який використовує найсучасніші зразки обладнання та методики отримання солодкого продукту. Протягом останніх трьох років його наздоганяє Шепетівська цукроварня, адже з моменту входження до родини A’SPIK зазнала чималих змін на краще.
Красилівський завод, цьогоріч залучений до Групи компаній, також розпочав оновлення матеріально-технічної бази. І хоча сезон переробки солодкого кореня в 2020 році пройде повз підприємство, цей час раціонально буде використано на запровадження новацій.
ІЦ УАК за матеріалами УкрЦукорagroconf.org
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше