Через заборону експорту ринок м’яса в Сербії у глибокій кризі
02 September, Розділ Новини, переглядів 1 416
У Сербії помітно подешевшало м’ясо, а виробники зазнають збитків, оскільки коронакриза призвела до обмежень експорту та роздрібних продажів всередині країни. Пропозиція м’яса та м’ясопродуктів значно перевищує попит.
Наразі свинина в Сербії на 10% дешевша, ніж рік тому, зниження цін на яловичину становило від 33% до 40%. Також знизилася ціна на м’ясо та м’ясопродукти з птиці.
Зоран Матієвич, власник компанії “Matijevic meat company”, що є одним з найбільших виробників м’яса в країні, зазначає, що найбільший попит на м’ясо у Сербії спостерігається зазвичай влітку, саме тому ціни зростають, але зараз ринок насичений через зниження експортних продажів та недостатню кількість місцевих та іноземних туристів.
“На внутрішньому ринку немає кому продавати м’ясо, пропозиція зростає, оскільки експорт обмежений, ціни впали”, – розповідає пан Матієвич.
Що стосується експорту, то Сербії не вдалося відвантажити в Туреччині 5000 тонн яловичини, незважаючи на угоду, підписану в 2018 році, а постачання свинини в Боснію та Герцеговину обмежені через африканську чуму свиней. Скоротився не лише експорт м’яса, а й м’ясопродуктів.
Meat-Inform
Схожі новини
Найбільший світовий експортер м’яса птиці втрачає прибуткиВ Казахстані зростає виробництво та споживання м’ясаУкраїнські птахівники знайшли ще один ринок збуту в ЄвропіЦіну на томати може знизити гарна погода і відсутність експорту в РосіюУ Сербії розгорівся скандал через канцерогени в молокопродуктах