Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса
» » В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса

    В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса


    В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса

    Сьогодні одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки.

    Про це розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо.

    За його словами, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою.

    «Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями. Тому впевнений, що в найближчому майбутньому ми зможемо суттєво знизити вартість рослинного м’яса завдяки використанню українських інгредієнтів», – зауважив він.

    Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at – це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха.

    «Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно. Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса.

    Наша глобальна мета полягає в тому, аби змінити традиційну м’ясну індустрію з використанням тварин на гуманнішу, екологічнішу, кориснішу для здоров’я індустрію, де м’ясо виготовлятиметься з рослин», – каже Андрій Черуха.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Перший виробник штучного м’яса з’явився в Україні
  • Ринок рослинного «м’яса» зростатиме на 15,8% в рік
  • Оприлюднені вимоги до експорту з України до Туреччини продукції рослинного або тваринного походження, що містяться у желатинових капсулах
  • Міжнародна наукова конференція «2016: Зернобобові культури та соя для сталого розвитку аграрного виробництва України».
  • В Мінагро стверджують, що ГМО-продукція в Україну не завозиться

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса


В Україні немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса

Сьогодні одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки.

Про це розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо.

За його словами, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою.

«Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями. Тому впевнений, що в найближчому майбутньому ми зможемо суттєво знизити вартість рослинного м’яса завдяки використанню українських інгредієнтів», – зауважив він.

Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at – це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха.

«Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно. Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса.

Наша глобальна мета полягає в тому, аби змінити традиційну м’ясну індустрію з використанням тварин на гуманнішу, екологічнішу, кориснішу для здоров’я індустрію, де м’ясо виготовлятиметься з рослин», – каже Андрій Черуха.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Перший виробник штучного м’яса з’явився в Україні
  • Ринок рослинного «м’яса» зростатиме на 15,8% в рік
  • Оприлюднені вимоги до експорту з України до Туреччини продукції рослинного або тваринного походження, що містяться у желатинових капсулах
  • Міжнародна наукова конференція «2016: Зернобобові культури та соя для сталого розвитку аграрного виробництва України».
  • В Мінагро стверджують, що ГМО-продукція в Україну не завозиться

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.