Посуха та хвороби викликали зниження виробництва цукру в ЄС і Великобританії на 953 тис. т.
Всього в сезоні 2020/2021 МР виробництво цукру в Євросоюзі і Великобританії складе 16,05 млн т. Це на 5,6% менше, ніж у 2019 році. Причиною зниження виробництва цукру стала посуха, яка вразила весь південь Європи.
Також урожай постраждав від вірусної жовтухи буряка (BYV). Найбільше від вірусу постраждав урожай у Франції. Валовий збір буряків очікується на рівні 27,2 млн т, що на 28,4% менше, ніж роком раніше. Урожайність впала до 64,9 т/га.
У жовтні брюссельська комісія з моніторингу сільського господарства (MARS) очікувала зниження врожайності у Франції всього на 3,7% — до 81,6 т/га. Комісія поки ніяк не пояснює таку велику різницю між очікуваннями та реальністю.
Незважаючи на скорочення виробництва Євросоюз залишається восьмим за величиною експортером цукру в світі.
ІЦ УАК за матеріалами УкрЦукор
agroconf.org