Українська маргаринова продукція експортується майже у 50 країн, при цьому збільшується пайова участь країн ЄС і азіатсько-африканських країн. Виробництво маргаринової продукції в Україні, після спаду в період 2010-2016 рр., останні чотири роки демонструє поетапне відновлення показників.
Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.
Галузь адаптувалася і переорієнтувалася після провалу показників в 2015 і 2016 році, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт. У 2019 році вироблено максимум за останні п’ять років – 242,5 тис. тонн. У 2020 році очікується деяке скорочення.
Структура виробництва маргаринової продукції продовжує зміщуватися в бік спецжіров. Якщо в 2019 році співвідношення маргаринів і спецжіров було 57:43, то в 2020 році очікується 54:46, відповідно.
Попит внутрішнього ринку на маргаринову продукцію задоволено в повному обсязі, товарна позиція залишається експортно-орієнтованою. В даний час українська продукція експортується майже у 50 країн, при цьому збільшується пайову участь країн ЄС і азіатсько-африканських країн.
Карантинні обмеження вносять значні зміни в структуру споживання харчових продуктів, відповідно, подальші тенденції в даному сегменті багато в чому будуть залежати від розвитку ситуації в майбутньому, при тому, що потенціал відновлення галузі існує, йдеться у повідомленні.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org