Аграрний тиждень. Україна
» » Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі
» » Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

    Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі


    Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

    C 1-вересня стартував експортний сезон для таких культур, як нут, квасоля і сочевиця. За перші два місяці сезону Україною було експортовано на 8% більше нуту і на 23% більше квасолі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповіла аналітик зернового ринку Марина Маринич.

    Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

    А ось української сочевиці вивезли на 71% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

    Зростання експорту квасолі відбулося завдяки збільшенню посівних площ на 15%.

    “Судячи зі зростання відвантажень нуту, українські фермери зібрали непоганий урожай. Швидше за все з 21,2 тис. га, наведених Держкомстатом під нутом і сочевицею, найбільшу частку визначили все-таки під нут”, – зауважує Марина Маринич.

    Що стосується основної бобової культури України, гороху, то його експорт за липень-жовтень зріс в порівнянні з минулим сезоном на 2%, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

    Основним експортером залишається ЄС, відвантаження в напрямку країн-членів блоку виросли на 26%. Ймовірною причиною зростання попиту з боку ЄС може бути заміщення кукурудзи в якості кормової складової.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Експорт української кукурудзи може досягти історичного рекорду, – УкрАгроКонсалт
  • Частка Євросоюзу в поставках українського гороху досягла рекордних 64%
  • Темпи експорту української соняшникової олії відстають від минулорічних
  • Експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,5%
  • В Україні побільшає бобових

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі


Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

C 1-вересня стартував експортний сезон для таких культур, як нут, квасоля і сочевиця. За перші два місяці сезону Україною було експортовано на 8% більше нуту і на 23% більше квасолі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповіла аналітик зернового ринку Марина Маринич.

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

А ось української сочевиці вивезли на 71% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зростання експорту квасолі відбулося завдяки збільшенню посівних площ на 15%.

“Судячи зі зростання відвантажень нуту, українські фермери зібрали непоганий урожай. Швидше за все з 21,2 тис. га, наведених Держкомстатом під нутом і сочевицею, найбільшу частку визначили все-таки під нут”, – зауважує Марина Маринич.

Що стосується основної бобової культури України, гороху, то його експорт за липень-жовтень зріс в порівнянні з минулим сезоном на 2%, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Основним експортером залишається ЄС, відвантаження в напрямку країн-членів блоку виросли на 26%. Ймовірною причиною зростання попиту з боку ЄС може бути заміщення кукурудзи в якості кормової складової.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • Експорт української кукурудзи може досягти історичного рекорду, – УкрАгроКонсалт
  • Частка Євросоюзу в поставках українського гороху досягла рекордних 64%
  • Темпи експорту української соняшникової олії відстають від минулорічних
  • Експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,5%
  • В Україні побільшає бобових

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.