Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі
АТУ»Новини»Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

    Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі


    Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

    C 1-вересня стартував експортний сезон для таких культур, як нут, квасоля і сочевиця. За перші два місяці сезону Україною було експортовано на 8% більше нуту і на 23% більше квасолі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповіла аналітик зернового ринку Марина Маринич.

    Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

    А ось української сочевиці вивезли на 71% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

    Зростання експорту квасолі відбулося завдяки збільшенню посівних площ на 15%.

    “Судячи зі зростання відвантажень нуту, українські фермери зібрали непоганий урожай. Швидше за все з 21,2 тис. га, наведених Держкомстатом під нутом і сочевицею, найбільшу частку визначили все-таки під нут”, – зауважує Марина Маринич.

    Що стосується основної бобової культури України, гороху, то його експорт за липень-жовтень зріс в порівнянні з минулим сезоном на 2%, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

    Основним експортером залишається ЄС, відвантаження в напрямку країн-членів блоку виросли на 26%. Ймовірною причиною зростання попиту з боку ЄС може бути заміщення кукурудзи в якості кормової складової.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Експорт української кукурудзи може досягти історичного рекорду, – УкрАгроКонсалт
  • Частка Євросоюзу в поставках українського гороху досягла рекордних 64%
  • В Україні побільшає бобових
  • Експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,5%
  • Темпи експорту української соняшникової олії відстають від минулорічних

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

04 грудень, Розділ Новини, переглядів 1 966

Стало відомо, чому стрімко зростає експорт української квасолі

C 1-вересня стартував експортний сезон для таких культур, як нут, квасоля і сочевиця. За перші два місяці сезону Україною було експортовано на 8% більше нуту і на 23% більше квасолі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповіла аналітик зернового ринку Марина Маринич.

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

А ось української сочевиці вивезли на 71% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зростання експорту квасолі відбулося завдяки збільшенню посівних площ на 15%.

“Судячи зі зростання відвантажень нуту, українські фермери зібрали непоганий урожай. Швидше за все з 21,2 тис. га, наведених Держкомстатом під нутом і сочевицею, найбільшу частку визначили все-таки під нут”, – зауважує Марина Маринич.

Що стосується основної бобової культури України, гороху, то його експорт за липень-жовтень зріс в порівнянні з минулим сезоном на 2%, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Основним експортером залишається ЄС, відвантаження в напрямку країн-членів блоку виросли на 26%. Ймовірною причиною зростання попиту з боку ЄС може бути заміщення кукурудзи в якості кормової складової.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • Експорт української кукурудзи може досягти історичного рекорду, – УкрАгроКонсалт
  • Частка Євросоюзу в поставках українського гороху досягла рекордних 64%
  • В Україні побільшає бобових
  • Експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,5%
  • Темпи експорту української соняшникової олії відстають від минулорічних

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.