Аграрний тиждень. Україна
» » Україна вводить нові нормативи за змістом хлорпирифос в сільгосппродукції
» » Україна вводить нові нормативи за змістом хлорпирифос в сільгосппродукції

Україна вводить нові нормативи за змістом хлорпирифос в сільгосппродукції






Державними органами України підготовлені нормативні документи, що регламентують залишковий вміст хлорпирифос і хлорпирифос-метилу на рівні не більше 0,01 мг/кг у сільськогосподарській продукції та продуктах її переробки. Дане обмеження за змістом цих речовин буде діяти, як для експортної та імпортної продукції, так і продукції призначеної для внутрішнього використання.

В даний час проект наказу проходить узгодження у відповідних органах влади. Очікується, що процедура погоджень завершиться до кінця ц.р. і нові нормативи почнуть діяти, швидше за все, з кінця січня – початку лютого. 2021 року

Сільгоспвиробники повинні взяти до уваги це нововведення при підборі технологій вирощування сільськогосподарських культур, особливо при виборі ЗЗР і часу їх використання, щоб уникнути проблем зі збутом майбутнього врожаю.

Що стосується препаратів, що містять хлорпирифос і хлорпирифос-метил, то питання щодо їх подальшого використання в Україні стає дискусійним і вимагає, на думку УкрАгроКонсалт, додаткових досліджень для прийняття рішень.

В даний час прямої заборони на використання таких препаратів немає. При своєчасному і регламентованому використанні залишковий вміст хлорпирифос і хлорпирифос-метилу в сільськогосподарській продукції відповідає нормативам – не більше 0,01 мг / кг.

УкрАгроКонсалт





Схожі новини
  • При експорті продукції в ЄС перевіряється не тільки вміст залишків хлорпірифос – експерт
  • В Україні інсектицидами на основі хлорпирифосу і хлорпирифос-метилу обробляється 35-45% посівів: ЄС проти
  • Аграрії повинні відмовитись від хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу для збереження ринку ЄС
  • Експорт соняшникової олії з України до ЄС може опинитися під загрозою, – УкрАгроКонсалт
  • МОЗ оприлюднило проект наказу щодо залишків ветеринарних препаратів в продуктах тваринного походження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.