Аграрний тиждень. Україна
» » Роз’яснення Мінекономіки щодо мораторію на проведення планових перевірок
» » Роз’яснення Мінекономіки щодо мораторію на проведення планових перевірок

Роз’яснення Мінекономіки щодо мораторію на проведення планових перевірок


Роз’яснення Мінекономіки щодо мораторію на проведення планових перевірок

Заборона на проведення органами державного нагляду (контролю) планових перевірок у сфері господарської діяльності продовжить діяти до кінця карантинних обмежень.

Так, 17 березня 2020 року Верховна Рада України прийняла 2 закони, що встановили мораторій на проведення планових перевірок у сфері господарської діяльності: Закон України № 530-IX та Закон України № 533-IX.

Зазначені документи передбачали дещо різний перелік заборон щодо здійснення перевірок підприємців, що створило правову колізію в законодавстві України.

4 грудня 2020 року Парламентом прийнято Закон України “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, яким, зокрема, було усунено логічні неузгодженості в законах № 530-IX та № 533-IX шляхом скасування мораторію у Законі України № 530-IX. При цьому мораторій, передбачений Законом України 533-IX, продовжує діяти.

Таким чином, в Україні встановлена заборона на проведення органами державного нагляду (контролю) всіх планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю), крім за діяльністю суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику та сфер регулювання цін, санітарного та епідемічного благополуччя населення. Заборона передбачена до останнього календарного дня місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого Урядом.

Повний перелік державних заходів по підтримці бізнесу в період карантинних обмежень читайте за посиланням: https://sme.gov.ua/covid19/

ІЦ УАК за матеріалами me.gov.ua

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд визначив єдиний механізм проведення державного нагляду Державною службою України з питань праці
  • Уряд розширив перелік дозволених видів господарської діяльності під час карантину
  • На період карантину встановлено заборону на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
  • Уряд затвердив критерії оцінки ризику у сфері охорони прав на сорти рослин
  • Держсільгоспінспекція: Перевірки суб’єктів господарювання повинні бути обґрунтованими

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.