Аграрний тиждень. Україна
» » У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів
» » У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів

    У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів


    У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів

    У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами».

    Повідомляється, що закон визначає правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання з метою забезпечення захисту здоров’я людей та інтересів споживачів.

    У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на сьогодні відсутній закон, який би комплексно визначав правові та організаційні засади гарантування безпечності матеріалів і предметів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання.

    Також відповідно до зобов’язань в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони вітчизняне законодавство потребує гармонізації із рядом актів ЄС, зокрема, стосовно заходів, які застосовуються щодо хімічних речовин, які мігрують з пакувальних матеріалів до харчових продуктів.

    Таким чином проект закону розроблено з метою:



    мінімізації ризиків завдання шкоди здоров’ю громадян від споживання харчових продуктів;



    приведення законодавства України у відповідність до законодавства Європейського Союзу заходів, які застосовуються матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами;



    з метою реалізації статті 64 Угоди про асоціацію.

    ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна та ЄС посилюють взаємодію щодо адаптації українського законодавства у сфері СФЗ в рамках Угоди про асоціацію
  • Держпродспоживслужба та бізнес обговорили ряд актуальних питань щодо виробництва та міжнародної торгівлі харчовими продуктами
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • У ВР пропонують посилити контроль над маркуванням молочних продуктів
  • ВР прийняла закон про продовольчу безпеку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів


У ВР зареєстровано законопроект про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами».

Повідомляється, що закон визначає правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання з метою забезпечення захисту здоров’я людей та інтересів споживачів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на сьогодні відсутній закон, який би комплексно визначав правові та організаційні засади гарантування безпечності матеріалів і предметів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання.

Також відповідно до зобов’язань в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони вітчизняне законодавство потребує гармонізації із рядом актів ЄС, зокрема, стосовно заходів, які застосовуються щодо хімічних речовин, які мігрують з пакувальних матеріалів до харчових продуктів.

Таким чином проект закону розроблено з метою:



мінімізації ризиків завдання шкоди здоров’ю громадян від споживання харчових продуктів;



приведення законодавства України у відповідність до законодавства Європейського Союзу заходів, які застосовуються матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами;



з метою реалізації статті 64 Угоди про асоціацію.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна та ЄС посилюють взаємодію щодо адаптації українського законодавства у сфері СФЗ в рамках Угоди про асоціацію
  • Держпродспоживслужба та бізнес обговорили ряд актуальних питань щодо виробництва та міжнародної торгівлі харчовими продуктами
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • У ВР пропонують посилити контроль над маркуванням молочних продуктів
  • ВР прийняла закон про продовольчу безпеку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.