Аграрний тиждень. Україна
» » Законопроект щодо зниження ставки ПДВ для аграріїв направлено на підпис президенту
» » Законопроект щодо зниження ставки ПДВ для аграріїв направлено на підпис президенту

Законопроект щодо зниження ставки ПДВ для аграріїв направлено на підпис президенту


Законопроект щодо зниження ставки ПДВ для аграріїв направлено на підпис президенту

19 січня 2021 року законопроект №3656 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» було направлено на підпис президенту.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, що 17 грудня 2020 року 255 народних депутатів України підтримали законопроект №3656 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції».

Законом з метою підтримки сільськогосподарського товаровиробництва в Україні запроваджено знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 14% для сільськогосподарської продукції, до якої входить, зокрема велика рогата худоба, жива; свині, живі; пшениця; жито; ячмiнь; овес; кукурудза; соєвi боби; насiння льону; насiння свирiпи та ріпаку, насiння соняшнику; насiння та плоди iнших олiйних культур та цукрові буряки.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього закону.

ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

agroconf.org





Схожі новини
  • Рада підтримала зниження ставки експортного ПДВ до 14% для агросектору
  • Рада прийняла законопроєкт про зниження ПДВ для агросектору до 14%
  • УАК підтримує Проєкт Закону № 3656 за умови врахування пропозицій
  • В УАК експерти обговорили законопроєкт № 3656 «Про внесення змін до ПКУ щодо ставки ПДВ з операцій з постачання окремих видів с/г продукції»
  • Депутати пропонують знизити ПДВ на окремі категорії агропродукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.