Аграрний тиждень. Україна
» » З питанням обмеження експорту кукурудзи варто почекати місяць
» » З питанням обмеження експорту кукурудзи варто почекати місяць

З питанням обмеження експорту кукурудзи варто почекати місяць


З питанням обмеження експорту кукурудзи варто почекати місяць

Підписання Меморандуму про визначення обсягу граничного експорту кукурудзи варто відтермінувати на місяць.

Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко під час прес-конференції «Харчові продукти здорожчають на 5%, переробні аграрні підприємства отримають збитки до 70%. Кому вигідний закон 3656?».

«В Україні вирощено 27,8 млн т кукурудзи, при цьому потрібно близько 5 млн т перехідних залишків, хоча ми використовуємо 3,5-4 млн т. На сьогодні експортовано 10 млн т кукурудзи, тобто ще 13 млн т можна експортувати», — зазначає Леонід Козаченко.

За його словами, пропонується підписати додаток до меморандуму про обмеження максимального експорту кукурудзи на рівні 23 млн т.

«Якщо це зробити зараз, то це вдарить по цінам — внутрішні ціни на кукурудзу знизяться. Краще ще місяць почекати, а потім підписати документ», — вважає Леонід Козаченко.

Також він розповів, що є пропозиція до уряду щодо надання державних гарантій підприємствам, які працюють у тваринництві та не можуть купити кукурудзу в зв'язку з обмеженими фінансовими ресурсами та неможливістю кредитування.

«Підприємства могли би взяти під державні гарантії кредит та купити кукурудзу на період до нового врожаю», — зазначає Леонід Козаченко.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • Прес-конференція: "Харчові продукти здорожчають на 5%, переробні аграрні підприємства отримають збитки до 70%. Кому вигідний закон 3656?"
  • УЗА: немає передумов для обмеження експорту кукурудзи і підписання додатку до Меморандуму
  • За рахунок конкуренції ціни на продукцію знизяться – Леонід Козаченко
  • Обмеження на експорт пшениці наступного року знімуть у травні
  • Ціна на зерно в Україні зменшиться на третину – Л.Козаченко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.