Аграрний тиждень. Україна
» » Індекс ФАО цін на цукор досягнув найвищого значення з травня 2017
» » Індекс ФАО цін на цукор досягнув найвищого значення з травня 2017

Індекс ФАО цін на цукор досягнув найвищого значення з травня 2017


Індекс ФАО цін на цукор досягнув найвищого значення з травня 2017

Середнє значення Індексу ФАО цін на цукор у січні 2021 року склало 94,2 пунктів, що на 7 пунктів (8,1%) вище грудневого показника, і досягло найвищого рівня з травня 2017 року.

Головним чином підвищення цін було викликано побоюваннями у зв'язку зі скороченням загальносвітової пропозиції в сезоні 2020/2021 МР у результаті погіршення прогнозів виробництва цукру в ЄС, Росії та Таїланді і більш посушливої, ніж зазвичай, погоди в Південній Америці. Зростанню цін на цукор також сприяло недавнє підвищення цін на сиру нафту і зміцнення бразильського реалу по відношенню до долара, що, як правило, позначається на поставках із Бразилії, яка є найбільшим у світі експортером цукру. Високий рівень світового імпортного попиту на цукор також зіграв свою роль. Підвищувальний тиск на ціни дещо послабили великі обсяги експортних поставок з Індії на тлі очікуваного рекордного виробництва і затвердження урядом експортних субсидій на сезон 2020/2021 МР.

ІЦ УАК за матеріалами УкрЦукор

agroconf.org





Схожі новини
  • У січні значення Індексу продовольчих цін ФАО знову зросла
  • З урахуванням грудневого зростання середньорічне значення Індексу продовольчих цін ФАО в 2020 році досягло трирічного максимуму
  • Індекс ФАО цін на цукор збільшується другий місяць поспіль
  • Індекс ФАО цін на цукор збільшився майже на 5%
  • Індекс продовольчих цін ФАО продовжує знижуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.