Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом
» » Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом

    Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом


    Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом

    В Держпродспоживслужбі відбулася нарада за участю голови установи Владислави Магалецької, на якій отримали позитивну оцінку проміжні результати реалізації проєкту «СТОП Фальсифікат» та була підкреслена необхідність об’єднання зусиль з метою захисту прав споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.

    Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС, на нараді були визначені першочергові завдання, серед яких:



    розробка спільної стратегії пошуку недобросовісних виробників фальсифікованих харчових продуктів;



    продовження роботи з удосконалення діючого законодавства з метою підвищення ефективності боротьби з фальсифікатом;



    організація виявлення фальсифікаторів та порушників харчового законодавства через системи термінових повідомлень із залученням підрозділів Національної поліції;



    створення спільної комісії та проведення додаткових досліджень якості та безпечності різних видів харчових продуктів, особливо молочних та м’ясних, де існує найбільший відсоток фальсифікації;



    проведення рейдів спільно з відповідними підрозділами Національної поліції в місцях стихійної торгівлі з метою вилучення та наступного проведення розслідування походження товару, лабораторного аналізу його складу, походження поліграфії зовнішнього пакування тощо.

    Учасники наради підкреслили, що всі заходи мають бути прозорими, а отримані результати – доведені до громадськості.

    «Фальсифікат сьогодні є однією з найсерйозніших проблем в різних сегментах ринку продуктів харчування. Масло, молочна продукція, ковбасні вироби та продукція з риби, алкоголь — всі ці продукти фальсифікують заради отримання надприбутку. При цьому ділки не звертають увагу на безпечність і, тим більше, на якість», – підкреслила Владислава Магалецька на своїй сторінці у Facebook.

    ІЦ УАК за матеріалами ПроАгро

    agroconf.org





    Схожі новини
  • 12 лютого - чергове засідання Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Керівництво Держпродспоживслужби візьме участь у прес-конференції «СТОП Фальсифікат. МЕД»
  • Стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»
  • Україна бореться з фальсифікатом спільно з Інтерполом і Європолом – експерт FAO
  • В Україні стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом


Держпродспоживслужба визначила подальші кроки у боротьбі з фальсифікатом

В Держпродспоживслужбі відбулася нарада за участю голови установи Владислави Магалецької, на якій отримали позитивну оцінку проміжні результати реалізації проєкту «СТОП Фальсифікат» та була підкреслена необхідність об’єднання зусиль з метою захисту прав споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС, на нараді були визначені першочергові завдання, серед яких:



розробка спільної стратегії пошуку недобросовісних виробників фальсифікованих харчових продуктів;



продовження роботи з удосконалення діючого законодавства з метою підвищення ефективності боротьби з фальсифікатом;



організація виявлення фальсифікаторів та порушників харчового законодавства через системи термінових повідомлень із залученням підрозділів Національної поліції;



створення спільної комісії та проведення додаткових досліджень якості та безпечності різних видів харчових продуктів, особливо молочних та м’ясних, де існує найбільший відсоток фальсифікації;



проведення рейдів спільно з відповідними підрозділами Національної поліції в місцях стихійної торгівлі з метою вилучення та наступного проведення розслідування походження товару, лабораторного аналізу його складу, походження поліграфії зовнішнього пакування тощо.

Учасники наради підкреслили, що всі заходи мають бути прозорими, а отримані результати – доведені до громадськості.

«Фальсифікат сьогодні є однією з найсерйозніших проблем в різних сегментах ринку продуктів харчування. Масло, молочна продукція, ковбасні вироби та продукція з риби, алкоголь — всі ці продукти фальсифікують заради отримання надприбутку. При цьому ділки не звертають увагу на безпечність і, тим більше, на якість», – підкреслила Владислава Магалецька на своїй сторінці у Facebook.

ІЦ УАК за матеріалами ПроАгро

agroconf.org





Схожі новини
  • 12 лютого - чергове засідання Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Керівництво Держпродспоживслужби візьме участь у прес-конференції «СТОП Фальсифікат. МЕД»
  • Стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»
  • Україна бореться з фальсифікатом спільно з Інтерполом і Європолом – експерт FAO
  • В Україні стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.