Виробництво яєць та яєчних продуктів в Україні в 2021 році скоротиться, як порівняти з 2020 роком, на 4,3% – до 896 тис. тонн.
Такі цифри наводить Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у балансі попиту і пропозиції на поточний рік.
Річна пропозиція перевищить попит на 147 тис. тонн. Відтак очікується, що експорт яєць і яєчних продуктів цього року скоротиться на 3,8%, як порівняти з попереднім, – до 150 тис. тонн. Тоді як імпорт прогнозується на рівні 2020 року – 3 тис. тонн.
За розрахунками Мінекономіки, українець споживатиме 280 штук яєць протягом цього року проти 286 штук у 2020 році.
Зазначається, що для перерахунку взято середню вагу одного яйця – 57,75 г.
Як повідомлялося, в Україні споживання яєць на третину більше, ніж у Польщі.
ІЦ УАК за матеріалами agrotimes
agroconf.org