У січні-жовтні 2016 року всіма категоріями господарств України отримано 13 млрд штук яєць від птиці всіх видів, що на 10,5% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу
Експорт яєць і яєчних продуктів, у перерахунку на основний продукт, у вказаному періоді становив 3,4 млрд штук (на 13% більше ніж за 10 місяців 2015 року), імпорт — 137 млн штук (на 27% менше).
У вартісній структурі українського експорту яєчної продукції майже 70% припадає на Об’єднані Арабські Емірати, Ірак та Данію.
Загалом у 2016 році, зважаючи на суттєве зменшення виробництва яєць та зростання їх експорту, очікується скорочення ресурсного наповнення внутрішнього ринку на 20%-25% порівняно з попереднім роком. Це, в свою чергу призведе до скорочення річного споживання яєць населенням до 213 штук на особу (у 2015 році споживалося 280 штук).
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше