Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Життєздатність озимини наразі є високою
АТУ»Новини»Життєздатність озимини наразі є високою

    Життєздатність озимини наразі є високою


    Життєздатність озимини наразі є високою

    На даний час уміст цукрів у вузлах кущіння рослин пшениці озимої за даними Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН становив 21-22%, Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН – 32-37%, ННЦ «Інститут землеробства НААН» – 15-26% на суху речовину, загибелі рослин не встановлено.

    Про це повідомляє прес-служба НААН.

    «Показники вмісту легкорозчинних вуглеводів у вузлах кущіння та результати прискореного відрощування свідчать, що життєздатність озимини є високою», – ідеться в повідомленні.

    За результатами відрощування монолітів в Інституті рослинництва імені В.Я.Юр’єва НААН життєздатність озимих зернових культур становить для пшениці м’якої озимої 92-97% (для сортів з середнім рівнем стійкості 83-89%), для тритикале озимого – 93-96%, для жита озимого – 95-98% життєздатних рослин.

    Візуальний аналіз життєздатності рослин у польових умовах свідчить про те, що лише в окремих сортів пшениці озимої відмічається незначне ушкодження листкових пластинок, які зможуть швидко відновитися з підвищенням температурного режиму після відновлення весняної вегетації.

    Нагадаємо, озимі на півдні Запоріжжя можуть постраждати через морози й відсутність снігу.

    ІЦ УАК за матеріалами agrotimes

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На Сумщині провели майстер-клас з вирощування озимих зернових
  • Хворобами вражено до 6% озимих
  • ДЕНЬ ПОЛЯ «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування».
  • ДЕНЬ ПОЛЯ «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування».
  • Після потепління експерти прогнозують поширення інфекційних хвороб на озимих зернових

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Життєздатність озимини наразі є високою

19 лютий, Розділ Новини, переглядів 1 168

Життєздатність озимини наразі є високою

На даний час уміст цукрів у вузлах кущіння рослин пшениці озимої за даними Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН становив 21-22%, Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН – 32-37%, ННЦ «Інститут землеробства НААН» – 15-26% на суху речовину, загибелі рослин не встановлено.

Про це повідомляє прес-служба НААН.

«Показники вмісту легкорозчинних вуглеводів у вузлах кущіння та результати прискореного відрощування свідчать, що життєздатність озимини є високою», – ідеться в повідомленні.

За результатами відрощування монолітів в Інституті рослинництва імені В.Я.Юр’єва НААН життєздатність озимих зернових культур становить для пшениці м’якої озимої 92-97% (для сортів з середнім рівнем стійкості 83-89%), для тритикале озимого – 93-96%, для жита озимого – 95-98% життєздатних рослин.

Візуальний аналіз життєздатності рослин у польових умовах свідчить про те, що лише в окремих сортів пшениці озимої відмічається незначне ушкодження листкових пластинок, які зможуть швидко відновитися з підвищенням температурного режиму після відновлення весняної вегетації.

Нагадаємо, озимі на півдні Запоріжжя можуть постраждати через морози й відсутність снігу.

ІЦ УАК за матеріалами agrotimes

agroconf.org





Схожі новини
  • На Сумщині провели майстер-клас з вирощування озимих зернових
  • Хворобами вражено до 6% озимих
  • ДЕНЬ ПОЛЯ «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування».
  • ДЕНЬ ПОЛЯ «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування».
  • Після потепління експерти прогнозують поширення інфекційних хвороб на озимих зернових

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.