Аграрний тиждень. Україна
» » Мінімально вимоги до благополуччя тварин встановили в Україні
» » Мінімально вимоги до благополуччя тварин встановили в Україні

Мінімально вимоги до благополуччя тварин встановили в Україні


Мінімально вимоги до благополуччя тварин встановили в Україні

 Минулого тижня було зареєстровано наказ Мінекономіки “Про затвердження Вимог до благополуччя сільськогосподарських тварин під час їх утримання”. Наказом встановлюються мінімальні стандарти щодо утримання ВРХ, свиней, птиці та інших свійських тварин у господарствах.


 
“Вимоги будуть поширюватися на всі види с/г тварин. Також наказом встановлюються спеціальні (додаткові) вимоги для свиней, телят і різних видів курей. Зокрема, передбачаються гарантовані мінімальні площі, на якій мають утримуватись різні види с/г тварин, встановлюється періодичність огляду с/г тварин, обов’1язкове забезпечення с/г тварин доступом до питної води і корму, а також ветеринарного обслуговування, встановлюються вимоги до рівнів освітлення, шуму, загазованості, безпечності матеріалів приміщень, в яких утримуються с/г тварини тощо”, – зазначили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
 
У Мінекономіки вважають, що нові вимоги дозволять покращити умови утримання тварин, підвищити стандарти їх здоров’я та зробити більш гуманним ставлення до них, зменшити ризики страждання тварин.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • В Україні впроваджують європейські вимоги до благополуччя тварин
  • Асоціація «Свинарі України» долучилася до розробки Вимог до благополуччя сільськогосподарських тварин
  • Благополуччя тварин в Україні регулюватиметься за європейськими правилами
  • Туреччина оприлюднила вимоги щодо імпорту живих тварин та продуктів тваринного походження
  • Птахофабрики мають покращити умови утримання курей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.