Українське м’ясо та м’ясопродукти маркуватимуть по-європейськи
25 February, Розділ Новини, переглядів 830
В Україні почалося громадське обговорення євроінтеграційного проєкту спеціальних вимог до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження харчових продуктів. Про це Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомило у вівторок, 23 лютого.
Подібні вимоги щодо маркування продукції наразі діють у країнах Євросоюзу. Після ухвалення Порядку і спеціальних вимог до маркування харчових продуктів нові позначки та інформація з’являться на пакування м’яса, субпродуктів, меду та оливкової олії.
“Зокрема, маркування окремих видів м’яса повинно буде містити назву країни народження тварин, назву країни, в якій відбувалося вирощування (відгодівля) тварин і назву країни забою тварини”, – повідомили у
міністерстві.
“Інформація про країну походження або місце походження окремих харчових продуктів дозволить не вводити споживача в оману. Запровадження спеціальних вимог до маркування надасть споживачам більше інформації про харчові продукти для здійснення більш свідомого вибору. Крім того, це зменшить ризики недобросовісної конкуренції на ринку”, – зазначає заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко.
Meat-Inform
Схожі новини
Вимоги до маркування органічних продуктів опублікувала ДержпродспоживслужбаТуреччина оприлюднила вимоги щодо імпорту живих тварин та продуктів тваринного походженняНа Херсонщині обговорять законодавчі вимоги щодо забою тварин та запровадження НАССР на забійних підприємствахНові вимоги до імпорту тварин та м’яса затвердили в МінагрополітикиСхвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні