Українське м’ясо та м’ясопродукти маркуватимуть по-європейськи
25 лютий, Розділ Новини, переглядів 1 194
В Україні почалося громадське обговорення євроінтеграційного проєкту спеціальних вимог до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження харчових продуктів. Про це Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомило у вівторок, 23 лютого.
Подібні вимоги щодо маркування продукції наразі діють у країнах Євросоюзу. Після ухвалення Порядку і спеціальних вимог до маркування харчових продуктів нові позначки та інформація з’являться на пакування м’яса, субпродуктів, меду та оливкової олії.
“Зокрема, маркування окремих видів м’яса повинно буде містити назву країни народження тварин, назву країни, в якій відбувалося вирощування (відгодівля) тварин і назву країни забою тварини”, – повідомили у
міністерстві.
“Інформація про країну походження або місце походження окремих харчових продуктів дозволить не вводити споживача в оману. Запровадження спеціальних вимог до маркування надасть споживачам більше інформації про харчові продукти для здійснення більш свідомого вибору. Крім того, це зменшить ризики недобросовісної конкуренції на ринку”, – зазначає заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко.
Meat-Inform
Схожі новини
Туреччина оприлюднила вимоги щодо імпорту живих тварин та продуктів тваринного походженняВимоги до маркування органічних продуктів опублікувала ДержпродспоживслужбаНові вимоги до імпорту тварин та м’яса затвердили в МінагрополітикиНа Херсонщині обговорять законодавчі вимоги щодо забою тварин та запровадження НАССР на забійних підприємствахСхвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні