У Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» проаналізували рентабельність різних галузей сільського господарства у 2020 році. Серед непольових культур найбільшу рентабельність мало продовольче баштанництво та ягідництво. Про це повідомляє пресслужба ННЦ «Інститут аграрної економіки», пише agronews.ua.
«Високий рівень рентабельності очікується на вирощуванні баштанних продовольчих культур (45,4 %), вівса (43,7 %), ягід (41,6 %), жита (41,3 %), сої (37,5 %) та пшениці (33 %)», – зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.
За його словами, загальна рентабельність виробництва продукції сільського господарства очікується на рівні 17,4%. Цей результат перевищує показник 2019 року у 11,8%, проте він нижчий, ніж у 2018 році, коли рентабельність виробництва агропродукції становила 22,8%.
Зростання рівня рентабельності відбулося в основному завдяки росту цін на продукцію більшості сільськогосподарських культур. Наприклад, ціни на продукцію баштанних продовольчих культур зросли на 50,1 %.
ІЦ УАК за матеріалами agronews
agroconf.org