Аграрний тиждень. Україна
» » Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік
» » Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік

    Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік


    Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік

    Прогноз виробництва червоного м’яса та птиці на 2021 рік знизився через скорочення виробництва свинини, бройлерів та індички понад обсяги зростанні виробництва яловичини. Це стало відомо із матеріалів звіту USDA за березень, повідомляє agronews.ua.

    Виробництво свинини знижується через уповільнення темпів забою свиней, при цьому, як правило, вища вага тушок у першій половині року у комплексі з такими показниками може свідчити про скорочення обсягів виробництва до кінця року. Виробництво м’яса бройлерів у першому кварталі знизилось, але у порівнянні з минулим місяцем, у березні залишається незмінним. Виробництво індичатини теж знижується згідно із даними інкубації та забою. Виробництво яловичини у першому півріччі, як правило, зростає, а показники зростання забою в першому кварталі свідчать, що імовірність такого зростання значна. Виробництво в другому півріччі залежить швидше від розміщення пасовищ у першому кварталі. Прогноз щодо обсягу виробництва яєць теж позитивний.

    Прогноз імпорту яловичини на 2021 рік, знижений через посилення конкуренції за відносно щільні поставки яловичини з Океанії. Прогноз експорту яловичини, імпорту та експорту свинини не змінилися. Прогноз експорту бройлерів та індички знижено відповідно через послаблення попиту на курятину та більші темпи експорту індичатини у першому кварталі.

    Прогнозується відсутність зміни ціни на яловичину, зростання цін на свинину, курятину, індичатину та яйця – в першу чергу через зростання або стабільний попит.

    У 2021 році очікується незначне зниження виробництва молока та імпорту тваринних жирів і сиру, при цьому очікується зростання експорту вершкового масла, сухого знежиреного/безлактозного молока.

    Прогноз щодо цін на сири залишився без змін, оскільки нижчі ціни у перших кварталах року компенсуються за рахунок зростання попиту в подальшому. При цьому очікується зростання цін на вершкове масло і безлактозне сухе молоко через зростання попиту на них. Прогноз цін на молоко підвищено до 17,75 дол США за хандредвейт (45,359237 кг) або 39 центів/кг чи 38 центів/л сирого молока.

    ІЦ УАК за матеріалами agronews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні зросло виробництво м’яса птиці
  • На 2,6% зменшились обсяги виробництва м’яса в Німеччині
  • Виробництво молока в Україні скоротилося на 4,5%
  • Виробництво сільгосппродукції в Україні за 1-й квартал зросло на 5,8%
  • «Оболонь» за перше півріччя збільшила виробництво пива на 10%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік


Стало відомо, чому знизився прогноз виробництва м’яса на 2021 рік

Прогноз виробництва червоного м’яса та птиці на 2021 рік знизився через скорочення виробництва свинини, бройлерів та індички понад обсяги зростанні виробництва яловичини. Це стало відомо із матеріалів звіту USDA за березень, повідомляє agronews.ua.

Виробництво свинини знижується через уповільнення темпів забою свиней, при цьому, як правило, вища вага тушок у першій половині року у комплексі з такими показниками може свідчити про скорочення обсягів виробництва до кінця року. Виробництво м’яса бройлерів у першому кварталі знизилось, але у порівнянні з минулим місяцем, у березні залишається незмінним. Виробництво індичатини теж знижується згідно із даними інкубації та забою. Виробництво яловичини у першому півріччі, як правило, зростає, а показники зростання забою в першому кварталі свідчать, що імовірність такого зростання значна. Виробництво в другому півріччі залежить швидше від розміщення пасовищ у першому кварталі. Прогноз щодо обсягу виробництва яєць теж позитивний.

Прогноз імпорту яловичини на 2021 рік, знижений через посилення конкуренції за відносно щільні поставки яловичини з Океанії. Прогноз експорту яловичини, імпорту та експорту свинини не змінилися. Прогноз експорту бройлерів та індички знижено відповідно через послаблення попиту на курятину та більші темпи експорту індичатини у першому кварталі.

Прогнозується відсутність зміни ціни на яловичину, зростання цін на свинину, курятину, індичатину та яйця – в першу чергу через зростання або стабільний попит.

У 2021 році очікується незначне зниження виробництва молока та імпорту тваринних жирів і сиру, при цьому очікується зростання експорту вершкового масла, сухого знежиреного/безлактозного молока.

Прогноз щодо цін на сири залишився без змін, оскільки нижчі ціни у перших кварталах року компенсуються за рахунок зростання попиту в подальшому. При цьому очікується зростання цін на вершкове масло і безлактозне сухе молоко через зростання попиту на них. Прогноз цін на молоко підвищено до 17,75 дол США за хандредвейт (45,359237 кг) або 39 центів/кг чи 38 центів/л сирого молока.

ІЦ УАК за матеріалами agronews

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні зросло виробництво м’яса птиці
  • На 2,6% зменшились обсяги виробництва м’яса в Німеччині
  • Виробництво молока в Україні скоротилося на 4,5%
  • Виробництво сільгосппродукції в Україні за 1-й квартал зросло на 5,8%
  • «Оболонь» за перше півріччя збільшила виробництво пива на 10%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.