За даними звіту Держстату “Виробництво продукції тваринництва за видами у січні-жовтні 2020 року”, опублікованого цього тижня, в Україні зросли обсяги виробництва м’яса.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
Так, за даними звіту, за 10 місяців 2020 року було реалізовано 1,874 млн тонн сільськогосподарських тварин живою вагою. Це на 0,2% більше, порівняно з показниками січня-жовтня 2019 року.
Нарощування виробництва відбулося за рахунок забою птиці та малої рогатої худоби. А от обсяги виробництва яловичини та свинини зменшились.
Протягом досліджуваного періоду було забито 113,3 тис. тонн ВРХ, що на 17,2% менше, порівняно з показниками попереднього року. Обсяги забою свиней скоротились на 2,8% до 416,8 тис. тонн.
У той же час виробництво птиці зросло на 3,1% і склало 1,342 млн тонн живою вагою. Також за січень-жовтень було забито 2,1 тис. тонн овець та кіз. Це на 4,4% більше, порівняно з показниками 2019 року.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org