У лютому в Україні подорожчали практично всі види м’яса та м’ясопродуктів.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зазначимо, що за даними статистики середня споживча ціна яловичини становила 153,9 грн/кг, що на 4,4 грн більше, ніж було у січні. У лютому вартість свинини майже не змінилася. У середньому ціна на свинину склала 115,3 грн/кг, що лише на 0,17 грн дорожче, ніж у січні 2021 року.
Слід додати, що у лютому середня споживча цін курячих тушок зросла на 2,7 грн до 60,1 грн/кг. Ціна на куряче філе зросла на 3,3 грн до 97,3 грн/кг. Крім того, зросли ціни і на м’ясопродукти. Середня ціна ковбаси вареної першого ґатунку у лютому 2021 року становила 106,3 грн/кг, що на 1,5 грн більше, у порівнянні із січнем 2021 року.
Нагадаємо, у лютому ціни на живець свиней зросли на 21%.
ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com
agroconf.org