За результатами виробництва в 2020 році в органічному овочівництві розширився сегмент гарбузових до 59 га.
Про це повідомив Василь Шукалович, провідний фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості, координатор плодово-ягідного напряму сертифікації ТОВ «Органік Стандарт», передає AgroPortal.ua.
«Гарбузи зручно вирощувати в технологічному процесі в системі органічного землеробства, оскільки вони мають потрібні характеристики. Також збільшилися насадження цибулі та часнику до 18 га, що пов’язано з одиничними проєктами. Салат і зелень займали 5 га, бобові — 8, томати — 2,4 га, огірки — 4 га», — розповідає Шукалович.
Однак, за словами фахівця, по органічним бобовим, зелені та салатам, томатам, коренеплодам в 2020 році відбулося зниження виробництва.
«Сектор гарбузових і кабачкових та баштанних культур також чітко вирізнявся в 2019 році в структурі виробництва органічних овочів. Їх обсяг склав близько 40% (1,2 тис. т) від усього виробництва», — підкреслив Василь Шукалович.
Нагадаємо, розвиток українського органічного виробництва відбувається повільніше, ніж в інших країнах.
ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com
agroconf.org