Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні визначили максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції
» » В Україні визначили максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції

В Україні визначили максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції


В Україні визначили максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції

Міністерство охорони здоров'я України встановило максимально допустимі рівні вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільгосппродукції та харчових продуктах. Це визначено наказом міністерства, текст якого має в своєму розпорядженні ІА "АПК-Інформ", підписаним міністром охорони здоров'я України Максимом Степановим.

«Затвердити максимально допустимі рівні (МДУ) вмісту хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській продукції та харчових продуктах у кількості 0,01 мг/кг (мг/л)», - ідеться в тексті документа.

Як уточнюється в пояснювальній записці до наказу, встановлення вищевказаного обмеження дозволить обмежити ввезення до України продукції з підвищеним вмістом хлорпірифосу, а також дозволить експортувати якісну українську сільгосппродукцію до країн Європейського союзу з урахуванням діючих в ЄС нормативних документів.

Після проходження реєстрації даного наказу в Мін'юсті України датою його набрання чинності встановлено 1 січня 2022 р.

ІЦ УАК за матеріалами agroreview

agroconf.org





Схожі новини
  • МОЗ України визначило максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції
  • Держпродспоживслужба підтримує адаптацію до норм ЄС щодо використання хлорпірифосу
  • УЗА просить обмежити використання хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу
  • Названо, як в Україні виконуватимуть вимогу ЄС щодо хлорпірифосу
  • Аграріям доведеться вносити зміни у технології вирощування культур — аналітики

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.