Аграрний тиждень. Україна
» » Україна й Туреччина домовилися подвоїти річні обсяги двосторонньої торгівлі
» » Україна й Туреччина домовилися подвоїти річні обсяги двосторонньої торгівлі

Україна й Туреччина домовилися подвоїти річні обсяги двосторонньої торгівлі


Україна й Туреччина домовилися подвоїти річні обсяги двосторонньої торгівлі

Україна й Туреччина мають значні перспективи у сфері розвитку інфраструктури, промисловості й торгівлі.

Про це повідомив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр, під час зустрічі з представниками турецького бізнесу в Україні, передає прес-служба «Урядового порталу».

«Туреччина є надзвичайно важливим торговельно-економічним партнером для України. Ми високо цінуємо інвестиційний внесок турецьких компаній в українську економіку. Річні обсяги двосторонньої торгівлі між державами становлять майже $5 млрд. Тому Україна й Туреччина домовилися щонайменше подвоїти цю суму. Президенти наших держав зафіксували бажання перейти до наступного рівня відносин і співпраці через оновлені угоди про взаємну торгівлю», — розповів прем'єр.

Так, задля впровадження дієвого механізму залучення інвестицій Україна перезавантажила роботу урядового офісу UkraineInvest і створила Агенцію з питань підтримки державно-приватного партнерства.

«Наразі ми консолідуємо зусилля і плануємо реалізувати єдину платформу підтримки іноземного інвестора в Україні. Ми сподіваємося, що всі ці кроки сприятимуть подальшому розвитку наших відносин», — додав Шмигаль.

Крім того, представники турецького бізнесу відзначили, що перспективним напрямком двосторонньої співпраці є розвиток формату державного-приватного партнерства, що дасть змогу розвивати інфраструктуру й економіку України. «Влада України системно підходить до покращення інвестиційного клімату в країні», — підкреслили представники турецького бізнесу.

Нагадаємо, Україна веде з ЄС переговори щодо відміни квот на деякі товари.

ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com

agroconf.org





Схожі новини
  • Заступник Міністра - Торговий представник України Тарас Качка обговорив питання взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною
  • Україна й Туреччина обговорюють можливість створення зони вільної торгівлі
  • Україна та Туреччина готові поглиблювати інвестиційні та торговельно-економічні зв’язки
  • Україна та Росія домовилися розширити двосторонню торгівлю сільгосппродукцією
  • В'єтнам та Україна активізують переговори щодо створення зони вільної торгівлі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.