Аграрний тиждень. Україна
» » Світовий лідер з експорту птиці здає позиції
» » Світовий лідер з експорту птиці здає позиції

Світовий лідер з експорту птиці здає позиції


Світовий лідер з експорту птиці здає позиції

 Бразилія є світовим лідером з експорту курятини. Утім, початок року виявився невдалим для виробників. У січні та лютому закордонні продажі птиці з країни зменшились до 640,4 тис. тонн, що на 4,7% менше, ніж за два перші місяці 2020 року (672,7 тис. тонн) у 2021. Ці показники включають свіже та заморожене куряче м’ясо.


 
За даними Бразильської асоціації тваринництва (ABPA), у вартісному еквіваленті експорт склав 956,1 млн. доларів США, що на 11,7% менше, ніж за той же період минулого року.
Варто зазначити, що зменшення закордонних продажів було помітно у січні. У лютому ж обсяги експорту навіть зросли (+0,1%, порівняно з лютим 2020 року). Попри збільшення продажів, вартість експорту минулого місяця зменшилась на 5,8%.
 
Утім не на всіх ринках ситуація виглядає песимістично.
 
“Показники експорту на традиційні ринки Близького Сходу та Європи виглядають добре і свідчать про позитивні темпи міжнародних продажів у березні”, – заявив президент ABPA Рікардо Сантін.
Головною подією минулого місяця стало зростання продажів у Саудівську Аравію. У лютому країна збільшила імпорт бразильської птиці на 19,5%, до 43,8 тис. тонн.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Лідери з експорту м’яса птиці втрачають прибутки
  • У 2020 році Україна вже експортувала 254 тис. тонн курятини
  • Найбільший світовий експортер м’яса птиці втрачає прибутки
  • Азійські країни конкурують за імпорт бразильської птиці
  • На 15% зросли продажі найбільшого світового експортера птиці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.