Експерти повідомляють, що вартість м’яса в Україні суттєво залежить від обсягу споживання, яке минулого року було нижче норми. Саме тому ціни на м’ясо та продукти з нього істотно не підвищуються – купівельна спроможність населення низька.
Так, торік українці споживали м’яса у 1,5 рази менше за раціональну норму, яка становить 92 кг на одну особу на рік. У 2020-му було спожито 53 кг 500 грамів м’яса на одну особу. Примітно, що низький рівень споживання фіксували і в 2019 році, коли споживання на одну особу становило 54 кг.
Експерти нагадують статистику, що, чим багатші люди, тим більше вони споживають м’яса та фруктів, чим бідніші – тим більше їдять хліба та картоплі.
Раніше повідомлялося, що цьогоріч середня вартість великоднього кошика підвищиться. В Україні порівняно з минулим роком великодній кошик здорожчав на 15,5%, повідомляють експерти. Так, у 2020-му у середньому вартість кошика становила 841 гривню, а цьогоріч обійдеться вже у 971 гривню.
Нагадаємо, що за період з 18 по 25 березня багато харчових продуктів в Україні помітно подорожчали.
ІЦ УАК за матеріалами fbc
agroconf.org