Аграрний тиждень. Україна
» » ЗА 10 МІСЯЦІВ 2020/2021 МР УКРАЇНА ЕКСПОРТУВАЛА 37,9 МЛН ТОНН ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР
» » ЗА 10 МІСЯЦІВ 2020/2021 МР УКРАЇНА ЕКСПОРТУВАЛА 37,9 МЛН ТОНН ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

ЗА 10 МІСЯЦІВ 2020/2021 МР УКРАЇНА ЕКСПОРТУВАЛА 37,9 МЛН ТОНН ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР


ЗА 10 МІСЯЦІВ 2020/2021 МР УКРАЇНА ЕКСПОРТУВАЛА 37,9 МЛН ТОНН ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

За даними ДФС станом на 26 квітня українськими експортерами поставлено на зовнішні ринки 37,9 млн тонн зернових та зернобобових культур.

Зокрема, пшениці експортовано 14,8 млн тонн, кукурудзи – 18,4 млн тонн. Про це повідомили під час традиційної наради з аграрними асоціаціями за участю заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.

Зі сторони експортерів було зазначено, що за їх підрахунками на кінець поточного маркетингового року (30 червня) не передбачається перевиконання плану за обсягами експорту, зазначених у зерновому Меморандумі.

«Кінцева ситуація з експортом зерна буде зрозуміла у кінці травня. Але, враховуючи запаси по пшениці і кукурудзі, які прогнозуються на кінець маркетингового року, перегляду домовленостей за Меморандумом в сторону збільшення не буде», - підкреслив Тарас Висоцький.

Щодо експорту соняшникової олії, то за даними Держмитслужби станом на 22 квітня експортовано 69%, або 3,7 млн тонн від загального обсягу, визначеного Меморандумом між Мінекономіки та Укроліяпром.

ІЦ УАК за матеріалами Аграрії разом

agroconf.org





Схожі новини
  • Падіння експорту зернових буде меншим: Мінекономіки переглянуло свій прогноз
  • Озвучено прогноз зростання цін на експортні зернові з України
  • Темпи експорту зернових культур відповідають запланованій динаміці за Меморандумом
  • Висоцький: Динаміка експорту пшениці відповідає плану
  • Наразі немає необхідності у перегляді домовленостей за Меморандумом про взаєморозуміння між учасниками ринку зерна, – Тарас Висоцький

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.