Аграрний тиждень. Україна
» » У 2021 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 18,4%
» » У 2021 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 18,4%

У 2021 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 18,4%


У 2021 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 18,4%

Китай є ключовим торговельним партнером України в Азійському регіоні. За результатами 2020 року товарообіг між країнами зріс на 20,5% до $15,4 млрд, з яких експорт збільшився у два рази — до $7,1 млрд.

Про це повідомив Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України — торговий представник України, під час зустрічі із Фань Сяньжуном, Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні, передає прес-служба Мінекономіки.

«Половина українського експорту до Китаю складає аграрна продукція і ми зацікавлені у подальшому нарощуванні торгових поставок та розширенні товарних позицій», — заявив Тарас Качка.

Зазначимо, що сторони обговорили стан українсько-китайського співробітництва у сферах торгівлі, інвестицій і сільського господарства. Також було окреслено пріоритети двосторонньої співпраці на 2021 рік, зокрема, щодо перспектив проведення у цьому році засідань двосторонніх органів галузевої співпраці у згаданих сферах.

«Окрема увага учасників зустрічі була приділена актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на ринок Китаю», — додали в Мінекономіки.

Підкреслимо, що у січні-лютому 2021 року товарообіг між Україною і Китаєм склав $2,4 млрд (+18,4%). Експорт — $1,09 млрд (+43,8%). Імпорт — $1,4 (+4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту до Китаю склала 53,1% ($579,8 млн).

ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна зацікавлена в більш тісній співпраці з Китаєм в аграрній сфері – Качка
  • Відбулося Шосте засідання Українсько-китайської Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР
  • Заступник Міністра - Торговий представник України Тарас Качка обговорив питання взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною
  • Ігор Петрашко обговорив із Послом Казахстану ключові питання торговельно-економічної співпраці
  • Ігор Петрашко обговорив з Послом Кореї питання співпраці і протидії COVID-19

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.