Високомолочною породою овець нині вважається сіхдно-фризська. Це як голштинська порода у вівчарстві, бо встановлено покращення всіх порід, які схрещувалися з нею.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Серед інших високомолочних порід овець – тіоз, колбред, британська молочна, ассаф.
Хоча в Україні й немає спеціалізованих молочних порід овець, проте майже всі ті, яких розводять у нас, придатні до доїння і можуть успішно використовуватися для виробництва молока та виготовлення молочних продуктів.
Овече молоко особливо придатне для виготовлення сиру через високий вміст сухої речовини. Овечий сир належить до групи жирних сирів – 40% і більше жиру в сухій речовині.
З овечого молока отримують високий вихід сиру: 1 кг м’якого сиру з 4,5-5 кг молока, 1 кг твердого сиру – з 6-7 кг. Для таких сирів із коров’ячого молока потрібно відповідно 9,3 та 12,8 кг. Найбільшого поширення набуло виробництво з овчечого молока бринзи.
Як повідомлялося, вівці, які народжують двох ягнят, мають більшу продуктивність молока.
ІЦ УАК за матеріалами agrotimes
agroconf.org
Забезпечення безперебійної роботи сільськогосподарської техніки безпосередньо залежить від своєчасного та якісного
Докладніше