Агрофірма «Сади України», що в Нікопольському районі на Дніпропетровщині, поступово нарощує потужності фруктосховищ у міру наростання врожаю грушевих садів. Адже продукція продається поступово, до кінця весни.
Про це повідомляє agrotimes.ua.
«Ми вкладаємо в сади. Частина площ чекають садообороту: щось викорчували, думаємо, що садити далі. У нас торік були інші турботи: закінчили будівництво холодильного комплексу. Поступово довели його обсяг до 3 тис. тонн», — розповідає Володимир Шерстюк, співзасновник агрофірми.
За його словами, будівництво холодильного комплексу починали поетапно, залежно від того, як у ріс сад — від 100 т. Останній холодильник, який було збудовано, — на 1−1,25 тис. т. Причому обійшлися без кредиту, вкладали власні кошти.
«Холодильники будують не для отримання додаткового прибутку під час продажу, а тому, що не можемо продати свою продукцію відразу. На грушу немає постійного великого попиту, вона продається поступово, і до травня у нас в будь-якому разі весь урожай встигають розібрати. Ми не використовуємо тактику притримати товар до підвищення ціни, в цьому просто немає потреби», — наголосив садівник.
Нагадаємо, в Україні стартував сезон суниці садової з відкритого ґрунту.
ІЦ УАК за матерілами Agravery.com
agroconf.org