На 21 травня середня ціна виробників курей становила 53,23 грн/кг (із ПДВ). Це на 10% більше, ніж минулого року, та на 4%, ніж минулого місяця.
Про це повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, базуючись на даних облдержадміністрацій.
Середня ціна 1 кг курей варіюється в залежності від регіону. Так, у східному регіоні це 50 грн; у західному – 51,38 грн; у північному – 53,77 грн; у південному – 54,3 грн; у центральному – 56,7 грн.
Як повідомлялося, у І кварталі курятина МХП подорожчала на 28%.
Нагадаємо, USDA зменшила прогноз експорту курятини з України до 400 тис. тонн.
ІЦ УАК за матеріалами agrotimes
agroconf.org