За перші пів року Держпродспоживслужбою забезпечено фітосанітарний контроль при експорті 18,4 млн. тонн зернових та олійних культур. У тому числі, 13,5 млн. тонн кукурудзи, майже 4 млн. тонн пшениці, 350 тис. тонн ячменю та понад 390 тис. тонн сої.
«Держпродспоживслужба піклується, щоб продукція, яка експортується з України та імпортується до нашої країни, відповідала всім необхідним нормам та вимогам. Здійснення фітосанітарного контролю – важлива щоденна праця наших фахівців», - розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Крім того, за шість місяців державні фітосанітарні інспектори встановили статус, як місць вирощування так і місць виробництва вільних від шкідливих організмів на більш ніж тисячі ділянок. Це обумовлено фітосанітарними вимогами країн, які передбачають ввезення продукції виключно з територій вільних від карантинних та шкідливих організмів.
Нагадаємо, Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є забезпечення державних гарантій щодо відповідності української продукції санітарним та фітосанітарним заходам країн-партнерів у міжнародній торгівлі.
ІЦ УАК за матеріалами dpss
agroconf.org