Аграрний тиждень. Україна
» » Собівартість свинини у Британії сягнула максимуму у першому кварталі 2021-го
» » Собівартість свинини у Британії сягнула максимуму у першому кварталі 2021-го

    Собівартість свинини у Британії сягнула максимуму у першому кварталі 2021-го


    У першій чверті року собівартість вирощування свиней у Великобританії сягнула максимальної за 10 років позначки. Основна причина – істотне здороження кормової сировини. Так, за даними Ради з розвитку сільського господарства та рослинництва Великобританії (AHDB), собівартість виробництва кілограма свинини забійною масою склала 1,74 фунти (1,33 фунти/кг живою масою чи близько 51,3 грн/кг*). Це на 11% більше за середній показник 2020-го року та 16,7% проти першого кварталу минулого року.

    Водночас, Бета Вілкінс, провідний аналітик ринку червоного м’яса AHDB, зазначила, що собівартість вирощування могла б сягнути і 1,77 фунти/кг (1,35 фунти/кг живою масою чи понад 52 грн/кг*)., якби оператори не скоригували свої виробничі показники. «Коефіцієнт конверсії корму на дорощуванні та відгодівлі британських свиноферм за перший квартал 2021-го не покращився. За рахунок збільшення споживання корму на кілограм маси, покращилися середньодобові прирости. Також збільшилася середня забійна маса тварин, хоча її досягають за той самий період відгодівлі за рахунок більших приростів», – роз’яснює пані Вілкінс

    «Порівняння виробничих та економічних показників свиногосподарств дійсно дозволяє знайти нові шляхи оптимізації та підвищення ефективності», – коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України». «Наразі збір даних для такого дослідження – бенчмаркінгу промислових свиногосподарств – триває, тож поки зарано говорити про результати. Проте підсумки проміжного зрізу за перший квартал 2021-го підтверджує тезу закордонних аналітиків: ті підприємства, які постійно відстежують та покращують виробничі показники, відчули менший економічний удар від здороження кормової бази», – зазначають у галузевому об’єднанні.

    АСУ запрошує долучитися усі промислові свиногосподарства, незалежно від розмірів. «Участь абсолютно добровільна та анонімна. Головне — бажання ділитися інформацією та готовність скористатися отриманими результатами для подальшого розвитку», — коментують аналітики галузевого об'єднання.

    За додатковою інформацією звертайтеся за номером телефонами +38 (067) 4 474 680 або на електронну пошту o. bond@asu-ua.org.

    *за середнім курсом НБУ за січень-березень 2021-го

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Глобальний ринок свинини: весняний підйом
  • Глобальний ринок свинини: весняний підйом
  • 5 фактів, що сигналізують про реабілітацію глобального ринку свинини
  • Чому зростають обсяги імпорту свинини в Україну?
  • Держава виділила 67 мільйонів гривень на дотації за продану на забій худобу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Собівартість свинини у Британії сягнула максимуму у першому кварталі 2021-го


У першій чверті року собівартість вирощування свиней у Великобританії сягнула максимальної за 10 років позначки. Основна причина – істотне здороження кормової сировини. Так, за даними Ради з розвитку сільського господарства та рослинництва Великобританії (AHDB), собівартість виробництва кілограма свинини забійною масою склала 1,74 фунти (1,33 фунти/кг живою масою чи близько 51,3 грн/кг*). Це на 11% більше за середній показник 2020-го року та 16,7% проти першого кварталу минулого року.

Водночас, Бета Вілкінс, провідний аналітик ринку червоного м’яса AHDB, зазначила, що собівартість вирощування могла б сягнути і 1,77 фунти/кг (1,35 фунти/кг живою масою чи понад 52 грн/кг*)., якби оператори не скоригували свої виробничі показники. «Коефіцієнт конверсії корму на дорощуванні та відгодівлі британських свиноферм за перший квартал 2021-го не покращився. За рахунок збільшення споживання корму на кілограм маси, покращилися середньодобові прирости. Також збільшилася середня забійна маса тварин, хоча її досягають за той самий період відгодівлі за рахунок більших приростів», – роз’яснює пані Вілкінс

«Порівняння виробничих та економічних показників свиногосподарств дійсно дозволяє знайти нові шляхи оптимізації та підвищення ефективності», – коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України». «Наразі збір даних для такого дослідження – бенчмаркінгу промислових свиногосподарств – триває, тож поки зарано говорити про результати. Проте підсумки проміжного зрізу за перший квартал 2021-го підтверджує тезу закордонних аналітиків: ті підприємства, які постійно відстежують та покращують виробничі показники, відчули менший економічний удар від здороження кормової бази», – зазначають у галузевому об’єднанні.

АСУ запрошує долучитися усі промислові свиногосподарства, незалежно від розмірів. «Участь абсолютно добровільна та анонімна. Головне — бажання ділитися інформацією та готовність скористатися отриманими результатами для подальшого розвитку», — коментують аналітики галузевого об'єднання.

За додатковою інформацією звертайтеся за номером телефонами +38 (067) 4 474 680 або на електронну пошту o. bond@asu-ua.org.

*за середнім курсом НБУ за січень-березень 2021-го

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Глобальний ринок свинини: весняний підйом
  • Глобальний ринок свинини: весняний підйом
  • 5 фактів, що сигналізують про реабілітацію глобального ринку свинини
  • Чому зростають обсяги імпорту свинини в Україну?
  • Держава виділила 67 мільйонів гривень на дотації за продану на забій худобу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.