Аграрний тиждень. Україна
» » Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%
» » Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%

    Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%


    Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%

    Попит на плоди і ягоди в Україні в 2020 році задовольнявся лише на 71,3%, тобто 58,5 кг на особу.

    «У споживчому кошику українців, попри корисність і важливість у здоровому раціоні, плоди та ягоди є практично на останньому місці за рівнем відповідності фактичного споживання раціональній нормі (82 кг на особу в рік без винограду)», — йдеться в повідомленні.

    За всіма видами продукції показники виробництва перевищують споживання через незначні обсяги імпортних надходжень та експортних постачань. Так, рівень споживання ягід становить 2,6 кг на особу в рік, горіхів — 0,5 кг, плодів кісточкових культур — 14 кг, зерняткових — 27 кг. «Виробництво плодів і ягід на особу в 2020 році становило 52 кг, зокрема зерняткових — 30,6 кг, кісточкових — 12,3, горіхів — 2,7, ягід — 3,1 кг. Такий рівень нижчий за норму споживання у 1,6 раза», — підкреслює Інна Сало, доктор економічних наук.

    ІЦ УАК за матеріалами agravery

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні промислове виробництво фруктів складає лише 17% від загального
  • Не хлібом єдиним, а ще й олією: українці споживають мало основних продуктів
  • У 2017 році урожай плодів та ягід склав 2 млн тонн
  • У 2016 році дефіцит овочів та фруктів не прогнозується
  • Збір ягід та плодів кісточкових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%


Попит на плоди і ягоди задоволений лише на 71,3%

Попит на плоди і ягоди в Україні в 2020 році задовольнявся лише на 71,3%, тобто 58,5 кг на особу.

«У споживчому кошику українців, попри корисність і важливість у здоровому раціоні, плоди та ягоди є практично на останньому місці за рівнем відповідності фактичного споживання раціональній нормі (82 кг на особу в рік без винограду)», — йдеться в повідомленні.

За всіма видами продукції показники виробництва перевищують споживання через незначні обсяги імпортних надходжень та експортних постачань. Так, рівень споживання ягід становить 2,6 кг на особу в рік, горіхів — 0,5 кг, плодів кісточкових культур — 14 кг, зерняткових — 27 кг. «Виробництво плодів і ягід на особу в 2020 році становило 52 кг, зокрема зерняткових — 30,6 кг, кісточкових — 12,3, горіхів — 2,7, ягід — 3,1 кг. Такий рівень нижчий за норму споживання у 1,6 раза», — підкреслює Інна Сало, доктор економічних наук.

ІЦ УАК за матеріалами agravery

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні промислове виробництво фруктів складає лише 17% від загального
  • Не хлібом єдиним, а ще й олією: українці споживають мало основних продуктів
  • У 2017 році урожай плодів та ягід склав 2 млн тонн
  • У 2016 році дефіцит овочів та фруктів не прогнозується
  • Збір ягід та плодів кісточкових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.