Аграрний тиждень. Україна
» » Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%
» » Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%

    Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%


    Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%

    Згідно з новим дослідженням вчених-генетиків, маніпулювання РНК дозволить збільшити врожайність сільгоспкультур, а також підвищить їхню стійкість до посухи. У початкових тестах додавання гена, що модифікує білок FTO, урожайність рису та картоплі зросла на 50% у польових тестах, про це йдеться в «Фермерському огляді світової преси».

    Цього разу, дослідники зосередилися на білку під назвою FTO. Вчені знали, що він впливає на РНК, тому додали ген в рослини рису, а потім спостерігали, як рослини розвиваються.

    У лабораторних умовах рослини рису дали втричі більший врожай. В ході реальних польових випробувань, рослини дали на 50% більше зеленої маси і на 50% більше врожаю рису.

    Пізніше науковці повторили експерименти з картоплею і отримали подібні результати. Проте механізм дії білка ще не повністю зрозумілий та є теорії про існування альтернативного способу досягнення такого ж ефекту.

    ІЦ УАК за матеріалами kurkul

    agroconf.org





    Схожі новини
  • За врожайністю рису та сої Херсонщина у лідерах по Україні
  • Науковці виявили грибок-мутант, який провокує розвиток хвороб рису
  • В Японії вивели новий ароматний рис
  • Таїланд поступився 30-річним лідерством на світовому ринку рису
  • Азіатські країни створять запаси рису

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%


Вчені-генетики розробили спосіб збільшення врожайності культур на 50%

Згідно з новим дослідженням вчених-генетиків, маніпулювання РНК дозволить збільшити врожайність сільгоспкультур, а також підвищить їхню стійкість до посухи. У початкових тестах додавання гена, що модифікує білок FTO, урожайність рису та картоплі зросла на 50% у польових тестах, про це йдеться в «Фермерському огляді світової преси».

Цього разу, дослідники зосередилися на білку під назвою FTO. Вчені знали, що він впливає на РНК, тому додали ген в рослини рису, а потім спостерігали, як рослини розвиваються.

У лабораторних умовах рослини рису дали втричі більший врожай. В ході реальних польових випробувань, рослини дали на 50% більше зеленої маси і на 50% більше врожаю рису.

Пізніше науковці повторили експерименти з картоплею і отримали подібні результати. Проте механізм дії білка ще не повністю зрозумілий та є теорії про існування альтернативного способу досягнення такого ж ефекту.

ІЦ УАК за матеріалами kurkul

agroconf.org





Схожі новини
  • За врожайністю рису та сої Херсонщина у лідерах по Україні
  • Науковці виявили грибок-мутант, який провокує розвиток хвороб рису
  • В Японії вивели новий ароматний рис
  • Таїланд поступився 30-річним лідерством на світовому ринку рису
  • Азіатські країни створять запаси рису

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.