Аграрний тиждень. Україна
» » «НІБУЛОН» розширює географію експорту
» » «НІБУЛОН» розширює географію експорту

    «НІБУЛОН» розширює географію експорту


    «НІБУЛОН» розширює географію експорту

    У 2020/21 маркетинговому році «НІБУЛОН» налагодив нові торговельні зв’язки – уперше насіння соняшнику відправили до Болгарії, а пшеницю до Саудівської Аравії. Після тривалої перерви на експортну мапу компанії повернулися Мавританія, В’єтнам, Пакистан, Танзанія та Бурунді.

    За майже тридцять років успішної діяльності «НІБУЛОН» створив насправді унікальну зернову інфраструктуру, аналогів якій немає в Україні. Це розгалужена мережа автоматизованих перевантажувальних терміналів та елеваторних комплексів, на яких за допомогою високоякісного обладнання від провідних світових виробників зберігається та доводиться до необхідних базисних кондицій збіжжя. Можливість одночасного зберігання зерна компанії становить 2,25 млн тонн сільгосппродукції та є найбільшою в країні. Має компанія власні високоточні лабораторії, свій сучасний флот, потужний залізничний і автомобільний транспорт.

    Усі елементи цілої системи завдяки професійному колективу завжди працюють злагоджено та дозволяють компанії виконувати навіть найжорсткіші вимоги партнерів, що зробило «НІБУЛОН» та Україну відомими у світі надійними постачальниками високоякісного зерна.

    Минулорічний показник експорту компанії сягнув близько 4,6 млн тонн зернових та олійних культур. Найбільші показники в структурі експорту: пшениця – 1,96 млн тонн, кукурудза – 1,65 млн тонн та ячмінь – 539 тис. тонн.


    Завдяки ефективній роботі фахівців торгового відділу на експортній мапі «НІБУЛОНа» з’явилася Болгарія, куди вперше в історії компанія відвантажила продукцію – партію насіння соняшника. Також уперше в історії компанії та України відвантажено високоякісну пшеницю для Саудівської Аравії, яка відома в основному як головний ринок для ячменю. Розпочав «НІБУЛОН» й співпрацю щодо відвантаження ріпака з Великобританією. Раніше до цієї країни ми відправляли лише один вантаж – кукурудзу у 2014 році.

    Окремо слід також зазначити й ті країни, з якими відновлено співпрацю після тривалої перерви: Мавританія, В’єтнам, Пакистан, Танзанія та Бурунді.

    Пшениця. У 2020/21 МР ключовими ринками для української пшениці виявилися Індонезія та Єгипет, відвантаження у напряму яких становили близько 15,65% та 14,75% відповідно. Для нашої компанії ці дві країни призначення також посіли два перші місця у структурі експорту пшениці з частками у 27% для Індонезії, та 15% для Єгипту. В цілому «НІБУЛОН» відвантажив близько 12% від загального експорту пшениці з України, зокрема частка компанії у експорті вітчизняної пшениці становить 20% для Індонезії та 12% для Єгипту.

    Щодо прогнозів на поточний маркетинговий рік, то фахівці «НІБУЛОНа» відмічають високий попит на преміальну пшеницю з високим вмістом білку з боку країн Близького Сходу та Західної Африки. Це спричинено тим, що прогнози глобального виробництва високоякісної пшениці значно скоротилися у цьому сезоні по всій північній півкулі, що було спричинено несприятливими погодними умовами. Оскільки наша компанія є виробником саме такої продукції, ми маємо перспективи скористатись можливостями і збільшити обсяги експорту до таких країн як Йорданія, Ємен, Оман, Кенія, Танзанія та Бурунді. Також очікуємо, що споживачі з Нігерії будуть проявляти активний попит.

    При цьому попит на більш стандартизовану продукцію також залишається досить сильним, і ми надалі плануємо нарощувати обсяги реалізації у напряму Індонезії, яка залишається ключовим споживачем української продовольчої пшениці. У минулому сезоні наша компанія здійснила ряд прямих відвантажень індонезійським кінцевим споживачам, і у цьому сезоні плануємо продовжувати роботу в цьому напрямі.

    Кукурудза. Традиційно основним вектором розвитку ринку збуту та важливим джерелом для нарощування обсягів експорту кукурудзи була і залишиться Південно-Східна Азія, чисельність населення якої постійно зростає, а економіка розвивається. Минулого маркетингового року тільки до Китаю було відвантажено з України 8,4 млн тонн кукурудзи, що на 345% перевищує показник попереднього сезону та вперше в історії становить більше сумарного експорту до країн Європи. До речі, доля Китаю в портфелі експорту «НІБУЛОНа» у 2020/21 МР сягнула 65%, що на 30% більше попереднього року. Це, насамперед, свідчить про нашу гнучкість та можливість швидкої адаптації до умов ринку, адже якість продукції завжди була і залишиться нашою візитною карткою, а також суттєвою конкурентною перевагою.

    Окрім Китаю, зростання попиту на українську кукурудзу спостерігається зі сторони В’єтнаму та Кореї, об’єми постачання до яких також помітно збільшуються.

    Як зазначає головний менеджер в оптовій торгівлі зерновими культурами Дмитро Фурда, країни ЄС, Близького Сходу та Північної Африки також продовжуватимуть формувати значну долю попиту на українську кукурудзу, особливо з урахуванням істотного зменшення виробництва кукурудзи в Бразилії цього року через несприятливі погодні умови. Крім того, що Україна та США можуть отримати частку бразильського попиту на кукурудзу в регіоні Середземномор’я, не можна виключати можливість експорту кукурудзи до Бразилії, яка наразі відчуває внутрішній дефіцит цієї сировини для забезпечення потреб переробки. І «НІБУЛОН» уже вивчає можливість заключення таких контрактів.

    Ячмінь. Тут близько 70% вітчизняного експорту прийшлося на Китай через значний попит цієї країни на фуражні зернові. У 2020/21 маркетинговому році наша компанія відвантажила у цьому напрямку 85% річної програми. Загалом частка «НІБУЛОНа» у експорті вітчизняного ячменю становить 13%.

    За словами менеджера в оптовій торгівлі зерновими культурами Олександра Волошина, якщо попит Китаю у сезоні 2021/22 утримається на рівні минулого маркетингового року, то й доля цієї країни у річній програмі експорту ячменю «НІБУЛОНом» переважатиме. Зважаючи на звіти про рекордну врожайність цієї культури цього року, компанія планує суттєво покращити минулорічний показник експорту ячменю.

    Ріпак. У поточному сезоні «НІБУЛОНівські» фахівці також очікують високий попит на ріпак, що також спричинено скороченням глобального виробництва цієї культури. Найбільший вплив на це складає ситуація у Канаді, де виробництво наразі очікується на рівні 17-18 млн тонн, хоча були роки коли цей показник сягав близько 22 млн тонн. Таким чином, попит з боку ЄС на український ріпак буде ще більш стійким ніж у останні роки, але не виключено що навіть Канада буде вимушена імпортувати ріпак, хоча традиційно була експортером.

    Соя. Після дворічної перерви у зв'язку із податковими змінами при експорті у 2020/21 МР «НІБУЛОН» відновив експорт української сої, відвантаживши 30 тис. тонн культури до Єгипту, Туреччини та Франції. У поточному сезоні компанія планує збільшити обсяги закупівлі та експорту сої.

    Соняшник. У 2020/21 МР з України було відвантажено близько 190 тис. тон соняшника на експорт, що є одним з найвищих показників за останні роки (на рівні з сезоном 2016/2017). Доля «НІБУЛОНа» склала 15,8% від загального експорту насіння соняшника з України. Вся продукція, експортована нашою компанією у цьому сезоні, була відправлена до Болгарії, де через неврожай склався досить сильний попит на українську продукцію. До цього в останній раз наша компанія здійснювала експорт насіння соняшника у сезоні 2016/2017.

    Сорго. У зв'язку із невеликими посівними площами та низькою врожайністю сорго у 2020 році експорт культури із України суттєво знизився у порівнянні із попередніми роками. Проте ми змогли відвантажити 11 тис. тонн сорго до Ізраїлю (вперше із 2015 року). У загальному експорті сорго країни в сезоні 2020/21 частка компанії склала 19 %.

    «НІБУЛОН» постійно розвивається, удосконалює та збільшує власні потужності, будує нові судна. Значно підсилилась компанія і з введенням в експлуатацію 140-метрового самохідного плавкрану NIBULON MAX. Він оптимізує роботу усього флоту, а також демонструє високі показники щодо відвантаження сільгосппродукції. З ним можливості компанії з перевалки виключно на рейді зросли до 6 млн тонн, що вже перевершує потужності морського перевантажувального термінала в Миколаєві. Усе це стійкі передумови подальшого зростання компанії, нарощування обсягів і географії експорту. А отже ми і надалі будемо досягати нових рекордів, підіймаючи конкурентоздатність вітчизняної сільгосппродукції та прославляючи Україну у світі.

    ІЦ УАК за матеріалами nibulon

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Можливості сучасного флоту компанії «НІБУЛОН» підтверджуються новими рекордами з експорту
  • НІБУЛОН встановив кілька рекордів у першій половині 2020/21 МР
  • Плюс 22 тисячі тонн зі зберігання сільгосппродукції для філії «Вознесенська»
  • "Нібулон" збільшує потужності зі зберігання зерна на філії "Вознесенська"
  • Прозора робота

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«НІБУЛОН» розширює географію експорту


«НІБУЛОН» розширює географію експорту

У 2020/21 маркетинговому році «НІБУЛОН» налагодив нові торговельні зв’язки – уперше насіння соняшнику відправили до Болгарії, а пшеницю до Саудівської Аравії. Після тривалої перерви на експортну мапу компанії повернулися Мавританія, В’єтнам, Пакистан, Танзанія та Бурунді.

За майже тридцять років успішної діяльності «НІБУЛОН» створив насправді унікальну зернову інфраструктуру, аналогів якій немає в Україні. Це розгалужена мережа автоматизованих перевантажувальних терміналів та елеваторних комплексів, на яких за допомогою високоякісного обладнання від провідних світових виробників зберігається та доводиться до необхідних базисних кондицій збіжжя. Можливість одночасного зберігання зерна компанії становить 2,25 млн тонн сільгосппродукції та є найбільшою в країні. Має компанія власні високоточні лабораторії, свій сучасний флот, потужний залізничний і автомобільний транспорт.

Усі елементи цілої системи завдяки професійному колективу завжди працюють злагоджено та дозволяють компанії виконувати навіть найжорсткіші вимоги партнерів, що зробило «НІБУЛОН» та Україну відомими у світі надійними постачальниками високоякісного зерна.

Минулорічний показник експорту компанії сягнув близько 4,6 млн тонн зернових та олійних культур. Найбільші показники в структурі експорту: пшениця – 1,96 млн тонн, кукурудза – 1,65 млн тонн та ячмінь – 539 тис. тонн.


Завдяки ефективній роботі фахівців торгового відділу на експортній мапі «НІБУЛОНа» з’явилася Болгарія, куди вперше в історії компанія відвантажила продукцію – партію насіння соняшника. Також уперше в історії компанії та України відвантажено високоякісну пшеницю для Саудівської Аравії, яка відома в основному як головний ринок для ячменю. Розпочав «НІБУЛОН» й співпрацю щодо відвантаження ріпака з Великобританією. Раніше до цієї країни ми відправляли лише один вантаж – кукурудзу у 2014 році.

Окремо слід також зазначити й ті країни, з якими відновлено співпрацю після тривалої перерви: Мавританія, В’єтнам, Пакистан, Танзанія та Бурунді.

Пшениця. У 2020/21 МР ключовими ринками для української пшениці виявилися Індонезія та Єгипет, відвантаження у напряму яких становили близько 15,65% та 14,75% відповідно. Для нашої компанії ці дві країни призначення також посіли два перші місця у структурі експорту пшениці з частками у 27% для Індонезії, та 15% для Єгипту. В цілому «НІБУЛОН» відвантажив близько 12% від загального експорту пшениці з України, зокрема частка компанії у експорті вітчизняної пшениці становить 20% для Індонезії та 12% для Єгипту.

Щодо прогнозів на поточний маркетинговий рік, то фахівці «НІБУЛОНа» відмічають високий попит на преміальну пшеницю з високим вмістом білку з боку країн Близького Сходу та Західної Африки. Це спричинено тим, що прогнози глобального виробництва високоякісної пшениці значно скоротилися у цьому сезоні по всій північній півкулі, що було спричинено несприятливими погодними умовами. Оскільки наша компанія є виробником саме такої продукції, ми маємо перспективи скористатись можливостями і збільшити обсяги експорту до таких країн як Йорданія, Ємен, Оман, Кенія, Танзанія та Бурунді. Також очікуємо, що споживачі з Нігерії будуть проявляти активний попит.

При цьому попит на більш стандартизовану продукцію також залишається досить сильним, і ми надалі плануємо нарощувати обсяги реалізації у напряму Індонезії, яка залишається ключовим споживачем української продовольчої пшениці. У минулому сезоні наша компанія здійснила ряд прямих відвантажень індонезійським кінцевим споживачам, і у цьому сезоні плануємо продовжувати роботу в цьому напрямі.

Кукурудза. Традиційно основним вектором розвитку ринку збуту та важливим джерелом для нарощування обсягів експорту кукурудзи була і залишиться Південно-Східна Азія, чисельність населення якої постійно зростає, а економіка розвивається. Минулого маркетингового року тільки до Китаю було відвантажено з України 8,4 млн тонн кукурудзи, що на 345% перевищує показник попереднього сезону та вперше в історії становить більше сумарного експорту до країн Європи. До речі, доля Китаю в портфелі експорту «НІБУЛОНа» у 2020/21 МР сягнула 65%, що на 30% більше попереднього року. Це, насамперед, свідчить про нашу гнучкість та можливість швидкої адаптації до умов ринку, адже якість продукції завжди була і залишиться нашою візитною карткою, а також суттєвою конкурентною перевагою.

Окрім Китаю, зростання попиту на українську кукурудзу спостерігається зі сторони В’єтнаму та Кореї, об’єми постачання до яких також помітно збільшуються.

Як зазначає головний менеджер в оптовій торгівлі зерновими культурами Дмитро Фурда, країни ЄС, Близького Сходу та Північної Африки також продовжуватимуть формувати значну долю попиту на українську кукурудзу, особливо з урахуванням істотного зменшення виробництва кукурудзи в Бразилії цього року через несприятливі погодні умови. Крім того, що Україна та США можуть отримати частку бразильського попиту на кукурудзу в регіоні Середземномор’я, не можна виключати можливість експорту кукурудзи до Бразилії, яка наразі відчуває внутрішній дефіцит цієї сировини для забезпечення потреб переробки. І «НІБУЛОН» уже вивчає можливість заключення таких контрактів.

Ячмінь. Тут близько 70% вітчизняного експорту прийшлося на Китай через значний попит цієї країни на фуражні зернові. У 2020/21 маркетинговому році наша компанія відвантажила у цьому напрямку 85% річної програми. Загалом частка «НІБУЛОНа» у експорті вітчизняного ячменю становить 13%.

За словами менеджера в оптовій торгівлі зерновими культурами Олександра Волошина, якщо попит Китаю у сезоні 2021/22 утримається на рівні минулого маркетингового року, то й доля цієї країни у річній програмі експорту ячменю «НІБУЛОНом» переважатиме. Зважаючи на звіти про рекордну врожайність цієї культури цього року, компанія планує суттєво покращити минулорічний показник експорту ячменю.

Ріпак. У поточному сезоні «НІБУЛОНівські» фахівці також очікують високий попит на ріпак, що також спричинено скороченням глобального виробництва цієї культури. Найбільший вплив на це складає ситуація у Канаді, де виробництво наразі очікується на рівні 17-18 млн тонн, хоча були роки коли цей показник сягав близько 22 млн тонн. Таким чином, попит з боку ЄС на український ріпак буде ще більш стійким ніж у останні роки, але не виключено що навіть Канада буде вимушена імпортувати ріпак, хоча традиційно була експортером.

Соя. Після дворічної перерви у зв'язку із податковими змінами при експорті у 2020/21 МР «НІБУЛОН» відновив експорт української сої, відвантаживши 30 тис. тонн культури до Єгипту, Туреччини та Франції. У поточному сезоні компанія планує збільшити обсяги закупівлі та експорту сої.

Соняшник. У 2020/21 МР з України було відвантажено близько 190 тис. тон соняшника на експорт, що є одним з найвищих показників за останні роки (на рівні з сезоном 2016/2017). Доля «НІБУЛОНа» склала 15,8% від загального експорту насіння соняшника з України. Вся продукція, експортована нашою компанією у цьому сезоні, була відправлена до Болгарії, де через неврожай склався досить сильний попит на українську продукцію. До цього в останній раз наша компанія здійснювала експорт насіння соняшника у сезоні 2016/2017.

Сорго. У зв'язку із невеликими посівними площами та низькою врожайністю сорго у 2020 році експорт культури із України суттєво знизився у порівнянні із попередніми роками. Проте ми змогли відвантажити 11 тис. тонн сорго до Ізраїлю (вперше із 2015 року). У загальному експорті сорго країни в сезоні 2020/21 частка компанії склала 19 %.

«НІБУЛОН» постійно розвивається, удосконалює та збільшує власні потужності, будує нові судна. Значно підсилилась компанія і з введенням в експлуатацію 140-метрового самохідного плавкрану NIBULON MAX. Він оптимізує роботу усього флоту, а також демонструє високі показники щодо відвантаження сільгосппродукції. З ним можливості компанії з перевалки виключно на рейді зросли до 6 млн тонн, що вже перевершує потужності морського перевантажувального термінала в Миколаєві. Усе це стійкі передумови подальшого зростання компанії, нарощування обсягів і географії експорту. А отже ми і надалі будемо досягати нових рекордів, підіймаючи конкурентоздатність вітчизняної сільгосппродукції та прославляючи Україну у світі.

ІЦ УАК за матеріалами nibulon

agroconf.org





Схожі новини
  • Можливості сучасного флоту компанії «НІБУЛОН» підтверджуються новими рекордами з експорту
  • НІБУЛОН встановив кілька рекордів у першій половині 2020/21 МР
  • Плюс 22 тисячі тонн зі зберігання сільгосппродукції для філії «Вознесенська»
  • "Нібулон" збільшує потужності зі зберігання зерна на філії "Вознесенська"
  • Прозора робота

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.