Аграрний тиждень. Україна
» » За перше півріччя п. р. капітальні інвестиції в АПК України зросли на третину
» » За перше півріччя п. р. капітальні інвестиції в АПК України зросли на третину

За перше півріччя п. р. капітальні інвестиції в АПК України зросли на третину


За перше півріччя п. р. капітальні інвестиції в АПК України зросли на третину

Капітальні інвестиції в сільське, лісове та рибне господарство України в січні-червні п.р. склали 19,41 млрд грн, що практично на третину перевищує показник аналогічного періоду роком раніше (14,54 млрд грн). Про це повідомив Держстат України.

Як уточнюється, основну частину загальної суми склали капітальні інвестиції в сільське господарство, полювання та надання пов'язаних послуг – 19,08 млрд грн.

Капітальні інвестиції в лісове господарство і лісозаготівлю оцінюються в 311 млн грн, в рибне господарство – в 14,3 млн грн. Позитивні зміни, що розпочалися у динаміці капітальних інвестицій в аграрному секторі економіки, є характерними для явищ їх післякризового сплеску, як це було, наприклад, у 2010 році після фінансової кризи 2008–2009 років і у 2016 році після початку війни на Донбасі. У 2021 році, як і в ті періоди, частина інвесторів продовжила вкладати кошти в розпочаті раніше інвестиційні проекти, які торік були призупинені через кризу.

ІЦ УАК за матеріалами apk-inform

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні почали зростати інвестиції в агросектор
  • В Україні суттєво скоротились капітальні інвестиції у сільське господарство
  • У сільське господарство уповільнено залучення капітальних інвестицій
  • Капітальні інвестиції у сільське господарство у 2017 році склали 57,8 млрд грн
  • У січні-грудні 2017 року обсяг капітальних інвестицій у доларовому еквіваленті в аграрний сектор економіки України перевищив показники докризового періоду 2013 року – Вероніка Нечитайло

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.