За останні 30-40 років українці відчули величезну трансформацію в системі харчування – від стандартизованого з лімітованим раціоном до усвідомлення того, що збалансоване харчування є важливим для кожної людини – і для дорослих, і дітей. Зміна підходів у системі харчування, в тому числі шкільного, є актуальним питанням для всього світу, і це одна з магістральних ініціатив Саміту ООН з продовольчих систем.
Про це зазначив заступник Міністра економіки України Тарас Качка під час публічного обговорення «Національний діалог. Трансформація продовольчих систем: український контекст», черговий етап якого відбувся 2 вересня.
Участь у обговоренні сьогоднішньої теми «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України» взяли перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступниця Голови Держпродспоживслужби України Ольга Шевченко, експерти FAO UN, представники бізнесу та профільних громадських об’єднань.
Зокрема, учасники обговорили питання доступу до здорового харчування для всіх категорій населення, стійкого споживання, змін в гастрономічній культурі, зменшення втрат їжі та харчових відходів, безпечності харчових продуктів, відновлення HoReCa після пандемії тощо.
«Я сподіваюся, що 23 вересня на Саміті ООН з продовольчих систем ми зможемо якісно представити свою позицію і той досвід, який у нас є, адже це також впливає на нашу торгівлю, на взаємодію з нашими партнерами і реалізацію різних ініціатив в Україні. Такі події, як майбутній Саміт, дозволяють нам в правильному напрямі розвиватися, покращувати сприйняття України в світі щодо того, який внесок ми робимо, щоб світ харчувався краще, достатньо і здоровіше», - підкреслив заступник Міністра Тарас Качка.
ІЦ УАК за матеріалами me
agroconf.org