Аграрний тиждень. Україна
» » Продовольчі системи: український контекст
» » Продовольчі системи: український контекст

    Продовольчі системи: український контекст


    Продовольчі системи: український контекст
    9 червня 2021 р. в рамках 33 Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2021" відбулася панельна дискусія «Продовольчі системи: український контекст», метою якої стало привернення уваги суспільства до питання розвитку продовольчих систем, формування пропозиції до векторів розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів та розпочати перший етап обговорень в межах національного діалогу з питань трансформації продовольчих систем в межах підготовки до Саміту ООН з продовольчих систем 2021. Панельна дискусія пройшла під егідою Міністерства економіки України і Міністерства аграрної політики та продовольства України, за підтримки FAO UN та участі представників центральних органів влади, науки, громадських та бізнес-асоціацій.

    Модератором дискусії була Олена Ковальова, директор ННІ неперервної освіти НУБІП України, доктор економічних наук, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України 2015-2019 рр.

    Учасниками на панельній дискусії стали:



    Оснат Лубрані, координаторка системи ООН в Україні, координаторка з гуманітарних питань (відеозвернення);



    Леонід Козаченко, президент ВГО "Українська аграрна конфедерація";



    Тарас Качка, заступник Міністра економіки України, Торговий представник України;



    Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України;



    Михайло Малков, координатор ФАО зі зв’язків з Урядом та донорами в Україні;



    Микола Пугачов, доктор економічних наук, національний координатор України в альянсі «Продовольча коаліція», ННЦ «Інститут аграрної економіки»;



    Дмитро Васильєв, керівник комітету Європейського зеленого курсу UBTA;



    Марія Дідух, директор Громадської спілки «Всеукраїнський аграрний форум»;



    Наталія Притульська, президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС».

    До основних цілей системи продовольчої безпеки України ввійшли:



    зниження рівня захворюваності;



    забезпечення населення продовольством;



    продовольча незалежність;



    сталий розвиток сільського господарства.

    Було виділено шляхи трансформації продовольчих систем України в умовах впливу кліматичних змін та кліматичної політики торговельних партнерів. До основних задач входить:



    подолання голоду;



    зменшення продовольчих втрат то харчових відходів;



    зменшення викидів парникових газів;



    впровадження Цілей сталого розвитку.

    Вектор дій спрямований на:



    забезпечення доступу до безпечної та поживної їжі для всіх;



    перехід до стійких моделей споживання;



    впровадження ресурсозберігаючого та екологічного сільгоспвиробництва;



    забезпечення соціального захисту;



    забезпечення стійкості до вразливостей, катастроф та стресів.

    В ході проведення заходу були обговорені важливі питання розвитку продовольчих систем, формування пропозиції до векторів розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів. Присутність Мінагро в продовольчих системах України та початок першого етапу обговорень в межах національного діалогу з питань трансформації продовольчих систем в межах підготовки до Саміту ООН з продовольчих систем 2021.

    ІЦ УАК

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • Світовий Банк готовий надати допомогу для розвитку систем зрошення в Україні
  • У Києві розпочалася Міжурядова рада з питань агропромислового комплексу СНД
  • РИНОК ЗЕРНА 2011

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Продовольчі системи: український контекст


Продовольчі системи: український контекст
9 червня 2021 р. в рамках 33 Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2021" відбулася панельна дискусія «Продовольчі системи: український контекст», метою якої стало привернення уваги суспільства до питання розвитку продовольчих систем, формування пропозиції до векторів розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів та розпочати перший етап обговорень в межах національного діалогу з питань трансформації продовольчих систем в межах підготовки до Саміту ООН з продовольчих систем 2021. Панельна дискусія пройшла під егідою Міністерства економіки України і Міністерства аграрної політики та продовольства України, за підтримки FAO UN та участі представників центральних органів влади, науки, громадських та бізнес-асоціацій.

Модератором дискусії була Олена Ковальова, директор ННІ неперервної освіти НУБІП України, доктор економічних наук, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України 2015-2019 рр.

Учасниками на панельній дискусії стали:



Оснат Лубрані, координаторка системи ООН в Україні, координаторка з гуманітарних питань (відеозвернення);



Леонід Козаченко, президент ВГО "Українська аграрна конфедерація";



Тарас Качка, заступник Міністра економіки України, Торговий представник України;



Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України;



Михайло Малков, координатор ФАО зі зв’язків з Урядом та донорами в Україні;



Микола Пугачов, доктор економічних наук, національний координатор України в альянсі «Продовольча коаліція», ННЦ «Інститут аграрної економіки»;



Дмитро Васильєв, керівник комітету Європейського зеленого курсу UBTA;



Марія Дідух, директор Громадської спілки «Всеукраїнський аграрний форум»;



Наталія Притульська, президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС».

До основних цілей системи продовольчої безпеки України ввійшли:



зниження рівня захворюваності;



забезпечення населення продовольством;



продовольча незалежність;



сталий розвиток сільського господарства.

Було виділено шляхи трансформації продовольчих систем України в умовах впливу кліматичних змін та кліматичної політики торговельних партнерів. До основних задач входить:



подолання голоду;



зменшення продовольчих втрат то харчових відходів;



зменшення викидів парникових газів;



впровадження Цілей сталого розвитку.

Вектор дій спрямований на:



забезпечення доступу до безпечної та поживної їжі для всіх;



перехід до стійких моделей споживання;



впровадження ресурсозберігаючого та екологічного сільгоспвиробництва;



забезпечення соціального захисту;



забезпечення стійкості до вразливостей, катастроф та стресів.

В ході проведення заходу були обговорені важливі питання розвитку продовольчих систем, формування пропозиції до векторів розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів. Присутність Мінагро в продовольчих системах України та початок першого етапу обговорень в межах національного діалогу з питань трансформації продовольчих систем в межах підготовки до Саміту ООН з продовольчих систем 2021.

ІЦ УАК

agroconf.org





Схожі новини
  • Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • Світовий Банк готовий надати допомогу для розвитку систем зрошення в Україні
  • У Києві розпочалася Міжурядова рада з питань агропромислового комплексу СНД
  • РИНОК ЗЕРНА 2011

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.