Аграрний тиждень. Україна
» » Росія підвищує ставки експортного мита на пшеницю та ячмінь
» » Росія підвищує ставки експортного мита на пшеницю та ячмінь

Росія підвищує ставки експортного мита на пшеницю та ячмінь






Експортне мито на пшеницю з 15 вересня підвищиться до $52,5 за тонну з $46,5 (ця ставка діє по 14 вересня), випливає з даних Мінсільгоспу РФ.

Мито на ячмінь зросте до $33,1 з $26,1 за тонну, на кукурудзу – знизиться до $49 з $51,1.

Ці ставки діятимуть по 21 вересня.

Розмір мита розрахований на основі індикативних цін. На пшеницю ціна склала $275 за тонну ($266,5 тижнем раніше), на ячмінь – $232,3 за тонну ($222,4), на кукурудзу – $255 за тонну ($258,1).

РФ з 2 червня ввела механізм зернового демпфера, який передбачає плаваючі мита на експорт пшениці, кукурудзи і ячменю і повернення отриманих від них коштів на субсидування сільгоспвиробників.

Розмір мита розраховується щотижня на основі цінових індикаторів, заснованих на цінах експортних контрактів, які реєструються на “Московській біржі”. Ціна відсікання по пшениці становить $200 за тонну, по кукурудзі і ячменю – $185 за тонну. Розмір мита становить 70% від перевищення цього показника.

За оцінкою Мінсільгоспу, експорт зерна в минулому сільськогосподарському році (закінчився 30 червня) перевищив 48 млн тонн. Прогноз на сільськогосподарський рік що вступив  – 51 млн тонн.

https://newsland.com





Схожі новини
  • РФ ввела квоту на експорт зерна і мито на пшеницю
  • Росія введе довгострокове плаваюче мито на експорт зерна
  • Янукович скасував зернове мито
  • Експерт: Україна втратила на експортному миту "маленький транш МВФ"
  • Текст законопроекту №8321-д «Про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур», який буде розглядатися парламентом 19 травня 201

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.