Аграрний тиждень. Україна
» » Таджикистан та Україна зацікавлені у подальшому нарощуванні торгівлі
» » Таджикистан та Україна зацікавлені у подальшому нарощуванні торгівлі

Таджикистан та Україна зацікавлені у подальшому нарощуванні торгівлі


Таджикистан та Україна зацікавлені у подальшому нарощуванні торгівлі

Україна розглядає Таджикистан як важливого партнера в Центральній Азії.

Про це заявив Тарас Качка, заступник міністра економіки України — торговий представник України, під час Шостого засідання Спільної міжурядової українсько-таджицької комісії з питань економічного співробітництва, передає прес-служба Мінекономіки.

«Сьогоднішнє засідання комісії — один із ключових елементів активізації нашої двосторонньої роботи у сферах, що становлять взаємний інтерес. Пріоритетним в економічній сфері для обох країн є подальше нарощування торгівлі, розширення номенклатури експорту та імпорту, розвиток транспортних та енергетичних коридорів, співробітництво в галузі туризму, аграрній галузі і харчовій промисловості», — розповідає Качка.

Зазначимо, що таджицьку сторону поінформували про економічну ситуацію в Україні, зокрема, щодо консолідації реформ, спрямованих на успішне функціонування всіх інструментів ринкової економіки, зростання добробуту населення і технологічний розвиток.

«Основним пріоритетом для нас є поєднання реформ із реалізацією конкретних інвестицій та програм трансформації. Для цього запроваджено нові інструменти стимулювання інвестиційних проектів вартістю понад €20 млн, а також розвиток індустріальних парків», — наголошує заступник міністра.

Крім того, у ході засідання було відзначено багаторічну взаємодію українських компаній з компаніями Республіки Таджикистан у енергетичному та промисловому секторах. Також було акцентовано на важливості бізнес-компоненту у двосторонній співпраці і необхідності проведення бізнес-заходів та засідання Українсько-Таджицької Ділової ради.

ІЦ УАК за матеріалами agravery

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна та Чилі активізують діалог щодо торговельно-економічного співробітництва
  • У 2021 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 18,4%
  • Україна та В’єтнам активізують міжурядовий діалог з питань торговельно-економічного співробітництва
  • Відбулося Шосте засідання Українсько-китайської Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР
  • Заступник Міністра - Торговий представник України Тарас Качка обговорив питання взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.