Корейські фахівці провели інспектування українських підприємств – виробників харчових продуктів, зацікавлених у експорті м’яса птиці та продуктів з нього на територію Республіки Корея.
«Ринок Республіки Корея є дуже перспективним та цікавим для українських виробників продукції тваринництва, які чекають на його відкриття. Для українського бізнесу – це нові можливості, що сприятимуть розвиткові галузі та економіки загалом», - зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Представники Компетентного органу Республіки Корея зустрілися з керівництвом Держпродспоживслужби, відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, три українських підприємства з виробництва та переробки м’яса птиці, а також районне управління Держпродспоживслужби в Канівському районі.
Корейська сторона відзначила високий рівень відкритості українського компетентного органу та підприємств, їхню гарну підготовку до інспектування та готовність до співпраці для можливості відкриття ринку Кореї для м’яса птиці та продуктів з нього з України.
Після опрацювання наданих українською стороною матеріалів, написання звіту та його затвердження, корейська сторона надасть свої вимоги щодо підприємств, які можуть подати заявку на акредитацію корейською стороною для експорту продукції птахівництва з України до Кореї.
Раніше між Україною та Республікою Корея вже були погоджені сертифікати на експорт з України молочних продуктів та перероблених яєчних продуктів.
Нагадаємо, що Держпродспоживслужба, Мінекономіки та Міністерство закордонних справ України спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів. За рік роботи нової команди Держпродспоживслужби було відкрито більше 30 нових експортних ринків.
ІЦ УАК за матеріалами ДПСС
agroconf.org