Аграрний тиждень. Україна
» » Більшість аграріїв південних областей України не планує змінювати структуру посівних площ
» » Більшість аграріїв південних областей України не планує змінювати структуру посівних площ

Більшість аграріїв південних областей України не планує змінювати структуру посівних площ






У більшості сільгоспвиробників південних областей України (Одеська, Миколаївська та Херсонська) на даний час відсутні плани щодо зміни структури посівних площ у 2022 р. Про це стало відомо в ході опитування, проведеного експертами ІА «АПК-Інформ».

При цьому ті з респондентів, які все ж планують зміну структури посівів наступного року, пояснювали дане рішення необхідністю дотримання норм сівозміни.

Що стосується забезпечення насінням для проведення весняної сівби, то 62% опитаних оцінювали його в межах 80-100%, 19% – у 50-70%, 5% – у 20-40%. У той самий час 14% респондентів заявили про відсутність у них посівного матеріалу.

Можливе зростання витрат на придбання насіння для проведення посівної в 2022 р. більшістю аграріїв півдня України оцінюється на рівні 10%.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Незважаючи на складні погодні умови в Україні, деякі аграрії збільшили площі озимих під урожай-2021 – опитування ІА «АПК-Інформ»
  • Очікується збільшення виробництва пшениці в Західних областях України
  • На Миколаївщині озимий ріпак знаходиться у незадовільному стані
  • У 2014 році площі посіву кукурудзи не зміняться
  • Ситуація в агросекторі - несприятлива

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.