Аграрний тиждень. Україна
» » Фонд держмайна продає Одеський завод шампанських вин
» » Фонд держмайна продає Одеський завод шампанських вин

Фонд держмайна продає Одеський завод шампанських вин


Фонд держмайна продає Одеський завод шампанських вин

Фонд державного майна виставив на аукціон Одеський завод шампанських вин. Стартова ціна лоту — 87,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ у Фейсбуці.

«На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин – одне з найстаріших підприємств. Саме тут у 1899 році почалася історія виробництва ігристого вина в Україні», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, завод зводили з погребами для витримки 2 млн пляшок вина, виробничим корпусом, допоміжними приміщеннями. За більш як 100 років існування виробництво вина на Одеському заводі кільки разів припиняли, востаннє це сталося у 2018 році.

Відтоді держава не продукує вино на цьому підприємстві, а його потужності згодом були передані в оренду», — додали у відомстві.

Аукціон з приватизації заводу заплановано на 1 лютого 2022 року. Одна з умов приватизації – збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин.

ІЦ УАК за матеріалами ФДМУ

agroconf.org





Схожі новини
  • Фонд держмайна виставив на продаж вже сьомий завод Укрспирту
  • Фонд держмайна України виставив на аукціон третій завод "Укрспирту"
  • Фонд держмайна продає другий об’єкт «Укрспирту» вартістю 30 млн грн
  • Кабмін планує дозволити приватизацію ряду виноробних підприємств
  • Проведення Круглого столу з питання: «Проблемні питання виробництва шампанського України та ігристих вин і шляхи їх вирішення»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.