Аграрний тиждень. Україна
» » Український флот поповниться 10 російськими вантажними суднами
» » Український флот поповниться 10 російськими вантажними суднами

Український флот поповниться 10 російськими вантажними суднами


Український флот поповниться 10 російськими вантажними суднами

Державне бюро розслідувань продовжує роботу з виявлення та подальшої націоналізації майна Росії – 10 вилучених суден країни-агресора працюватимуть в інтересах української економіки та Збройних сил України. Про це 12 квітня повідомила пресслужба ДБР.

«Слідчі ДБР за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби завадили вивести з України 8 російських вантажних суден та 2 танкера, які знаходились в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах. Кораблі були задіяні у логістичних операціях РФ в акваторії Чорного моря та Дунаю», - уточнили в бюро.

Зазначається, що власники намагались незаконно вивести кораблі з України, змінивши прапор країни «прописки». Для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України судна були оцінені у 160 млн грн. За попередніми оцінками, ця сума занижена щонайменше у 5 разів.

Так, 11 квітня працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації.

ІЦ УАК за матеріалами ДБР

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна відшкодує збитки власникам морських суден та рухомого залізничного складу
  • Порт «Південний» погодив з перевізниками роботу суден річка-море в акваторії
  • Страйк знову зупиняє роботу портів в Аргентині та рух кораблів
  • Прохід суден з агропродукцією через порти в Азовському морі розблоковано
  • ІЛЛІЧІВСЬКІ ПОРТОВИКИ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ СТАБІЛЬНУ РОБОТУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.